CM2014. România are trei scenarii pentru a ajunge la baraj

Data publicării:
127523 127523 romania fani

România are trei variante prin care poate ajunge la barajul de calificare la turneul final. Cea mai simplă ar fi o victorie cu Estonia şi un nou ajutor primit de la olandezi. Van Persie şi colegii săi trebuie să rămână invincibili şi după ultimul meci din grupă. În acest condiţii, tricolorii ar termina pe locul 2 şi şi-ar asigura în proporţie de 100% prezenţa la baraj.

Nu vă faceți probleme ca turcii, o să se încurce cu olandezii la ei acasă. Trebuie doar să batem noi Estonia și vom fi la baraj”, a spus Claudiu Keșeru, unul dintre marcatorii din meciul contra Andorrei.

În cazul unei victorii la limită a echipei lui Fatih Terim, tricolorii îi pot depăşi pe turci doar dacă o înving pe Estonia la o diferenţa de cel puţin 5 goluri. Atunci, cele două naţionale ar fi la egalitate de puncte, însă România ar avea un golaveraj superior. Selecţionerul Victor Piţurcă este convins că tricolorii pot marca mai multe goluri Estoniei decât au reuşit în Andorra.

Noi trebuie să câștigăm cu Estonia, vom încerca tot ce e posibil, deci trebuie să învingem la 5 goluri diferență. Noi, la egalitate, avem goluri mai multe”, a spus Victor Pițurcă.

România poate ajunge la baraj şi în cazul unei remize cu Estonia. Condiţia ar fi ca Turcia să fie învinsă acasă de Olanda, iar Ungaria să nu învingă Andorra la o diferenţa mai mare de 5 goluri. În cazul unui astfel de scenariu, tricolorii ar termina pe locul doi, la egalitate de puncte cu Ungaria, dar avantajaţi de golaveraj.

Vineri, reprezentativa României s-a impus lejer pe terenul celei mai slabe echipe din grupa D, prin golurile marcate de Keșeru, Stancu, Torje și Lazăr.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri