Comitetul Olimpic și Sportiv Român a primit decorația Nihil Sine Deo din partea Casei Regale

Data publicării:
petrache-fb-0312

sursa foto: Facebook

Decoraţia i-a fost înmânată preşedintelui COSR, Alin Petrache, de către principesa Margareta, care a fost însoţită de soţul său, principele Radu. Din partea COSR au fost prezenţi Alin Petrache, Ioan Dobrescu, Elisabeta Lipă, Adrian Stoica, Ivan Patzaichin, Violeta Beclea-Szekely, Nicu Vlad, Laura Badea, George Boroi, Irina Deleanu şi Georgeta Damian.

 

sursa foto: Facebook

"În calitate de președinte al Comitetului Olimpic și Sportiv Român, am primit astăzi o decorație istorică, atât prin vechimea sa, cât mai ales prin implicația ei. Decorația regală "Nihil Sine Deo" este o elitistă confirmare a aportului olimpismului românesc în evoluția și statutul țării noastre. Este o recunoaștere de cel mai înalt nivel a rolului pe care performanța în diverse discipline o joacă în clădirea unui prezent mândru și a unui viitor promițător.

COSR are drept misiune reprezentarea internațională a sporturilor românești olimpice și nu numai, atât în țară, cât și în străinătate. Sublinierea meritelor internaționale de către cei care semnifică insăși istoria poporului pe care sportivii noștri îl reprezintă pe cele mai înalte podiumuri, comportă în aceeași măsură mândrie și obligație.

În calitate de purtători ai acestei decorații, vom fi de acum încolo cu atât mai determinați să ne demonstrăm valoare. Având alături de noi Casa Regală a României, vom fi de acum încolo cu atât mai concentrați pe drumul spre victorie. Binecuvântați fiind cu dovada prezenței divinului, în toate manifestările sale, ca sprijin al olimpismului românesc, vom fi cu atât mai dedicați.

Mulțumim Casei Regale pentru onoarea făcută și pentru viitorul pe care de acum încolo îl vom contrui împreună!" a scris președintele COSR pe pagina de Facebook.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri