COMPARAȚIE. Fotbaliștii belgieni valorează de cinci ori mai mult ca „tricolorii”

Data publicării:
1411plasma 20belgia-33524

După cum spunea şi selecţionerul Victor Piţurcă, naţionala Belgiei este una dintre reprezentativele cu cel mai mare viitor. Mai mult chiar, valoarea de astăzi a jucătorilor belgieni este una mult mai mare

Dacă este să facem o medie, un jucător al lui Piţurcă valorează un pic mai mult de două milioane de euro. În schimb, un fotbalist dintre cei convocaţi de Marc Wilmots e evaluat la aproape 12 milioane, chiar dacă printre ei se află jucători tineri, precum Laurens de Bock, aflat la prima sa selecţie.

Jucătorul belgian cu cea mai mare cotă de piaţă este playmakerul lui Chelsea, Eden Hazard. Potrivit site-ului transfermarkt.de, acesta este evaluat la 40 de milioane de euro, adică exact suma pentru care a fost transferat în vară de la Lille la Chelsea.

Căpitanul campioanei Angliei, Vincent Kompany, este evaluat la 35 de milioane de euro, în timp ce Axel Witsel, omul lansat în fotbal de Ladislau Boloni, ar face cam 30 de milioane de euro. Alţi doi fotbalişti care evoluează în Anglia, Marouane Fellaini şi Thomas Vermalen, completează top 5-ul celor mai valoroşi belgieni.

Spre deosebire de adversarii de miercuri seară, cei mai scumpi tricolori abia dacă valorează câte cinci milioane de euro fiecare. Iar aceştia sunt fundaşii Vlad Chiricheş şi Ştefan Radu. Bogdan Stancu este evaluat la 4,2 milioane de euro, iar cota lui Gabi Torje a ajuns la patru milioane de euro, de la şapte, cât era acum un an. Stelistul Cristian Tănase este evaluat la trei milioane şi jumătate, la fel ca şi Costel Pantilimon, cu deosebirea că portarul lui Manchester City nu a fost convocat.

Dacă diferenţa de valoare dintre jucători este una enormă, palmaresul direct este unul echilibrat: patru victorii româneşti şi cinci belgiene, iar două partide s-au încheiat la egalitate.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri