Consum performant pentru BMW Seria 5. București-Arad-București cu un singur plin

Data publicării:
bmw seria 5

Până nu demult, modelele premium erau considerate apanajul celor cu dare de mâna. Nu atât din cauza preţului, cât mai ales prin ceea ce presupuneau ulterior costurile şi întreţinerea lor. De mai mulţi ani, însă, maşinile de pe acest segment impresionează prin performanţele deosebite, dar şi prin cel consumul redus de carburant.

La fel stau lucrurile şi în cazul Seriei 5, a celor de la BMW. În weekendul trecut, un model 520d xDrive a reuşit performanţa de a realiza o dublă traversare a României cu un singur plin de motorină!

Maşina condusă alternativ de pilotul Claudiu David şi de copilotul Mihaela Beldie a circulat pe traseul Bucureşti - Constanţa - Bucureşti - Arad - Bucureşti, rută care a însumat în total 1.550 de kilometri.

La revenirea în Bucureşti, capacul rezervorului era în continuare sigilat, iar computerul de bord indica o autonomie de încă 166 de kilometri.

Consumul rezultat a fost de 4 litri la suta de kilometri, iar asta în condiţiile în care viteza medie de deplasare a fost de 70 de kilometri pe oră.

Per total, traseul a inclus 700 de kilometri de autostradă şi peste 800 de kilometri de drumuri naţionale, plus traversarea câtorva oraşe. Cei doi piloţi au parcurs distanţă în 28 de ore, incluzând opririle, în timp ce maşina a beneficiat de rezervorul standard de 70 de litri.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri