Cornel Dinu despre jocul echipei naţionale: A fost un haos total, n-am avut nicio ocazie

Data publicării:
cornel dinu

"Nu cred că asta ne e limita. Nu s-a dovedit decât întunericul din pregătirea de joc ofensiv a lui Pițurcă, lucru pe care l-am mai spus. A fost un haos total, n-am avut nicio ocazie, n-am înțeles nimic din jocul echipei, cu excepția lui Hoban, care avea o zonă bună în teren. Golul nostru a fost ceva între Zorba și Mouskouri. N-am avut nicio fază premeditată, pregătită. Am văzut doar o pasă pe culoar în minutul 60, undeva spre Marica. În rest, haos total și în afara stadionului și în stadion. Grecia a fost o echipă omogenă cu jucători experimentați. S-a confirmat că un atacant bun, cum a fost Pițurcă, nu știe să pregătească o echipă de atac", a spus Cornel Dinu la Digi Sport.

Acesta a adăugat: "Este hohotul de râs al istoriei noastre fotbalistice. Eu aș fi jucat cu doi jucători mobili. Tănase nu știa pe unde joacă, Maxim la fel. Stancu, săracul, a tras un singur șut pe poartă pe care portarul putea să-l scoată cu pieptul. Este dramatic! Le-a fost foarte ușor grecilor să joace agresiv, cu un marcaj în zonă bine gândit. Noi n-am dovedit niciun fel de premeditare, de la posesie la finalizare. Au fost niște mingi lungi ușor de rezolvat de apărătorii greci. Nu avem jucători de valoare, dar putem alinia o echipă valoroasă dacă îi pregătim să se înțeleagă între ei. Au fost momente în care Tănase nu știa pe unde e, Stancu n-a dat niciodat randament în bandă. Niculae a fost introdus dar nu știa unde joacă, drept dovadă că s-a remarcat în jumătatea noastră de teren".

Andone: Piţurcă nu trebuie să plece

Alţi oameni de fotbal au comentat şi ei evoluţia echipei naţionale.

"Suntem un popor talentat, dar din păcate de foatre multe ori am dovedit că nu putem să ne alegem conducătorii. Nu ştiu dacă vom mai prinde un mondial, poate peste 20 de ani, aşa de slabi suntem, şi Măţel la fel. Toată lumea a vorbit despre Maxim ca şi cum ar fi fost un fel de Messi", a spus Ioan Niculae, preşedintele Adunării Generale a 

"Păcat, dacă naţionala juca şi celelalte trei reprize ale dublei la fel ca pe ultima eu cred că avea calificarea la Mondiale la dispoziţie. Repriza a doua a dovedit că avem jucători de valoare, a fost o repriză excelentă. Practic, la noi puteam să stau şi eu în poartă", a declarat Adrian Porumboiu, finanţatorul echipei FC Vaslui.

Fotbalul românesc nu are reprezentare internaţională. Maxim a jucat bine la ce încărcătură a fost supus. Până la urmă nu e Maradona. Nu ar trebui să plece Piţurcă, pentru că el ne-a adus aici. Sper ca la următorul Mondial să ne calificăm, pentru că nu vedeţi că ne apropiem din nou de 20 de ani de absenţă? În meciurile astea trebuie să ai caracter. Încă suntem departe de Grecia. Chiar nu credeam că nu putem să batem, nu credeam că în două manşe nu vom putea câştiga un meci", a spus antrenorul Ioan Andone.

Naţionala de fotbal a României a terminat la egalitate, 1-1, meciul cu Grecia, disputat aseară pe Arena Naţională din Capitală, ratând astfel calificarea la turneul final al Cupei Mondiale 2014.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...