Cornel Dinu şi Ion Pârcălab, marcaţi de decesul lui Eusebio

Data publicării:
cornel dinu si eusebio

Cei doi au fost printre adversarii lui Eusebio la Campionatul Mondial din Mexic 1970. Dinu l-a comparat mereu pe Eusebio cu celebrul Pele şi l-a considerat unul dintre atacanţii care au marcat istoria sportului rege.

„Angelo Niculescu era adeptul ideii că Eusebio este mai mare jucător decât Pele. Este, după părerea mea, în primii cinci atacanți ai tuturor timpurilor”, a spus Cornel Dinu, administrator delegat la clubul Dinamo.

Ca el se naște o dată la o sută de ani. Nu mai există jucător ca Eusebio de când a încetat el să joace. Un băiat sarac din Mozambic a avut Europa la picioarele lui”, a spus Ion Pârcălab, fost internaţional de fotbal.

Lumea fotbalului este în doliu după decesul marelui Eusebio. La stadionul Da Luz din Lisabona, fanii portughezi ai Benficăi au venit să îi aducă ultimul omagiu unuia dintre cei mai mari jucători ai tuturor timpurilor. Corpul neînsufleţit al lui Eusebio va ajunge în cursul zilei de duminică la stadionul pe care a scris istorie în anii 60. Autorităţile din Portugalia au decretat trei zile de doliu naţional.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri