Cristian Tudor Popescu: Ce jucător minunat este Horia Tecău!

Data publicării:
ctp dezamagit 2

Meciul a fost mai uşor decât mi s-a părut mie, pentru că eram foarte crispat. Doream mult pentru Horia acest titlu pe care îl merită după atâția ani! Am văzut toate celelalte finale disputate aici (...). Acum nu s-a mai pus problema norocului sau ghinonului, pentru că perechea Tecău/Rojer a fost superioară de la începutul și până la sfârșitul acestui meci”, a declarat Cristian Tudor Popescu, în direct la Digi24, după încheierea finalei de dublu de la Wimbledon.

„Ce jucător minunat este Horia Tecău! I-am văzut pe băieţii şi fetele noastre evoluând la simplu, i-am văzut jucând foarte bine, jucând excelent, dar i-am văzut și având căderi, prăbușiri, meciuri pierdute lamentabil sau căderi în timpul unui meci...Ei bine, aşa ceva eu n-am văzut niciodată, mă uit de 10 ani la Horia și nu l-am văzut să aibă o astfel de cădere. Sigur, joacă uneori mai bine, alteori mai rău, dar nu cade niciodată. E un furnizor de încredere și de siguranţă pentru partener cum nu cred că am văzut în tenisul de dublu mondial. Şi în această seară, el a fost cel mai bun dintre cei patru jucători, cu o siguranță la serviciu impresionantă şi cu intervenții în momente-cheie, retururi (...) Niciun moment Horia nu s-a clătinat în seara asta. A fost de o determinare și de o soliditate psihică absolut impresionantă, cum nu văd la jucătorii noştri şi jucătoarele de simplu”, a spus Cristian Tudor Popescu.

Întrebat dacă este mai puțin important un titlu la dublu decât unul la simplu, comentatorul de tenis a arătat că dublul este dificil din alte puncte de vedere. „Nu mai e vorba de rezistenţa, de condiția fizică de la simplu, e vorba de îndemânare, siguranţă şi de nervi mai buni decât la simplu, pentru că o greşeală la dublu poate fi fatală. (...) E alt joc. (...) Prin urmare, victoria lui Horia eu nu o pun cu nimic sub cea a unui jucător de simplu”, a punctat Cristian Tudor Popescu.

El este convins că la cei 30 de ani ai său, Horia Tecău are înainte o carieră îndelungată și strălucită. „Îl vom vedea ani buni pe Horia jucând și jucând aşa cum v-am spus, dincolo de calitățile lui, serviciul excepțional, printre cele mai bune din lume, retururi remarcabile în momente-cheie, voleu foarte sigur. Horia e un jucător și un om profund serios. Or, aşa ceva e rar în România, nu numai în tenis”, a conchis comentatorul de tenis Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri