Cristian Tudor Popescu: Eugenie Bouchard e singura care îi poate face față psihic Simonei Halep

Data publicării:
halep bucuroasa

Cristian Tudor Popescu a apreciat că Simona Halep și Eugenie Bouchard au puncte comune în ceea ce privește talentul, loviturile de pe fundul terenului dar și din punct de vedere psihic.

Cred că, la ora asta, singura care-i poate face față psihic Simonei este Eugenie Bouchard. Ele sunt revelațiile tenisului feminin din acest an. Sunt noile stele”, a spus Cristian Tudor Popescu, la Digi24.

Jurnalistul a adăugat că semifinala dintre Simona Halep și Eugenie Bouchard „are toate datele pentru a fi un meci superb, strâns”.

În niciun caz Simona nu va mai obține cu atâta ușurință punctele și gameurile ca în meciul cu Sabina Lisicki de azi sau ca în meciul cu Zarina Diyas. Cu Eugenie Bouchard este altceva. Este o jucătoare foarte puternică, inteligentă, ca și Simona și atunci vom vedea un tenis cu adevărat frumos”, a subliniat Cristian Tudor Popescu, care a mai spus că Halep nu va avea probleme din cauza agresivității jucătoarei din Canada.

Ea știe să stea sub gloanțe, nu se pierde. Problema e că Eugenie Bouchard e foarte compactă în joc, oferă foarte puține cadouri, greșește rar și Simona va trebui să își ducă jocul la maximum. Nu-i va oferi, așa cum s-a întâmplat pâmă acum în turneu, toate adversarele Simonei i-au oferit puncte cu erori neforțate. De la Eugenie Bouchard nu va primi așa ceva, va trebui să-și câștige fiecare punct”, a menționat el.

Cristian Tudor Popescu a adus în discuție și faptul că adversarele de până acum de la Wimbledon nu au opus „o rezistență adevărată și asta nu e foarte bine când se va lovi mâine de stânca Eugenie Bouchard”. Cu toate acestea, a adăugat jurnalistul, Simona Halep are prima șansă în această partidă.

Jurnalistul a menționat și că între Simona Halep și Eugenie Bouchard se va alege viitorul număr 1 mondial din tenisul feminin.

De altfel, a considerat el, dacă unii jucători par că joacă pe teren plictisiți, la Halep acest lucru nu se vede, ea bucurându-se să joace tenis.

Ea are o caracteristică pe care am mai întâlnit-o numai la Nadal, aceea de a juca punctul. Sunt jucători care joacă game, joacă set, joacă cu gândul la meci, la turneu. Simona joacă punctul, se bucură pur și simplu când câștigă acel punct, nu-l încadrează în game, în set, în meci”, a subliniat Cristian Tudor Popescu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri