Cristian Tudor Popescu: Îi aştept pe Tecău şi Mergea să joace împreună în viitoarele turnee

Data publicării:
tecau mergea

„Nu aveam de ce să sar. Am sărit când au ajuns băieţii în finală, când şi-au câştigat meciurile. Acum nu poţi să te bucuri decât că o finală de asemenea nivel, cum este cea de la Madrid, este jucată de doi români.

Mă aşteptam. Dar, fireşte, nu am vrut să scriu de ieri că sunt cele mai mari şanse să câştige la o minge, două diferenţă cuplul Tecău – Rojer, aşa cum s-a întâmplat şi la Turneul Campionilor, astă toamnă. Au un plus de soliditate, de sincronizare. Foarte puţin în plus faţă de Mergea şi Bopanna, dar la dublu nu trebuie mai mult. De fapt, ultima minge a meciului a fost grăitoare. A servit Florin, bine, din stânga, în exterior, scoţându-l pe Horia. Însă Horia s-a dus dinainte. Cunoscându-l foarte bine pe Florin s-a dus dinainte, a returnat cu reverul în culoarul de dublu şi Florin a trimis mingea în fileu. Atât, asta a fost diferenţa.

Este un rezultat excepţional, se menţin în elita dublului mondial Horia Tecău şi Florin Mergea, însă ceea ce aştept eu în turneele următoare este să joace împreună. Suntem în luna mai şi se apropie Olimpida. După părerea mea trebuie să se rodeze împreună în turnee puternice, mari. Pentru că, oricât de bine s-ar cunoaşte Horia şi Florin, pentru o competiţie de nivelul Olimpiadei e necesară o pregătire îndelungată împreună.

Au şanse categoric (la o medalie la Olimpiadă – n.r.). Categoric. Păi sunt printre cei mai buni jucători din lume. Au fost amândoi în primii 10, chiar în primii 5, dacă nu mă înşel, sau 6 a fost Florin. Anul trecut Horia a fost munărul 1 mondial. Cum să nu aibă, au şanse foarte mari. Dar, repet, trebuie să joace împreună, pentru că la dublu suma valorilor individuale nu dă şi valoarea dublului.

Mi-amintesc, de pildă, că au venit într-un meci cu Slovacia (în Cupa Davis – n.r.) mi se pare, la Constanţa... Au venit, au jucat amândoi şi au pierdut, aoleu, lamentabil, la perechea slovacă adunată de pe plajă. Marii dublişti Horia Tecău şi Florin Mergea. Deci, repet, cred că e nevoie de această pregătire împreună, chiar dacă ea poate să ducă la rezultate mai puţin spectaculoase în turneele care urmează”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri