Cristina Neagu, favorită la titlul de cea mai bună jucătoare din lume în 2015

Data publicării:
56742f8d682ccf37d6442e72

 

Duelul România - Norvegia 33-35 (după prelungiri), de aseară, nu era doar unul pentru finala Campionatului Mondial, ci şi o ultimă şansă pentru ca Nora Mork să recupereze terenul pierdut faţă de Cristina Neagu în disputa pentru desemnarea celei mai bune handbaliste din lume în 2015.

Tricolorele au pierdut, dar Cristina Neagu a fost încă o dată senzaţională, astfel că sunt şanse mari să câştige prestigiosul trofeu, chiar dacă nu joacă finala mare a Mondialului, scrie digisport.ro.

Desemnată deja în 2010 jucătoarea anului, bucureşteanca este din nou foarte aproape să îşi treacă în palmares aceeaşi distincţie. Sportiva noastră a avut performanţe uluitoare în anul ce stă să se încheie, singura care a ţinut pasul cu ea fiind adversara de vineri seară, Nora Mork (Norvegia, 24 de ani).

Cele două şi-au disputat finala Ligii Campionilor, unde Neagu a avut câştig de cauză, după ce Buducnost s-a impus în duelul cu Larvik, scor 26-22.

Ambele au prins echipa ideală a Champions League şi ambele s-au luptat până în ultimul act pentru titlul de golgheter al competiţiei. Şi în acest clasament Cristina a avut câştig de cauză, ieşind golgheterul competiţiei: a reuşit să perforeze porţile adverse de 102 ori (la egalitate cu sportiva croată Andrea Penezic). Nora Mork a marcat 98 de goluri în cea mai importantă competiţie inter-cluburi din lume.

În aceste condiţii, decizia ar fi uşoară, balanţa înclinând clar în favoarea Cristinei. Totuşi, un eventual trofeu mondial poate să o facă pe Mork să recupereze terenul pierdut şi să fie o concurentă de luat în calcul pentru titlul de "sportiv al anului în handbal".

Neagu are 53 de goluri înscrise și împarte prima poziție cu muntenegreanca Jovanka Radicevic, colega sa de la Buducnost Podgorica. Orice gol marcat mâine, contra Poloniei, o va transforma în golgheterul turneului. Totodată, Cristina şi-a trecut în cont şi 21 de pase decisive, astfel că un succes în duelul pentru bronzul competiţiei îi va garanta titlul de sportiva anului, e convins şi Vasile Stângă.

„Eu zic că e favorită. A câştigat Champions League, a jucat extraordinar, ia şi titlul de golgheter la Mondial. Dacă vom câştiga şi bronzul, nu poate pierde titlul de jucătoarea anului”, a explicat fostul mare handbalist, în direct la Digi Sport.

Cristina Neagu este nominalizată la Premiile Digi Sport, la categoria "Sportivul Anului". Votează-ți și tu favoriții AICI 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri