Cristina Neagu, la cel mai bun meci la naţională: "Sunt extrem de mândră de această echipă"

Data publicării:
541366 541366 cristina neagu danemarca

 

Antrenorul secund al naționalei feminine de handbal a României, Costică Buceschi, a declarat, după calificarea tricolorelor în semifinalele Campionatului Mondial, că cele mai grele minute din meciul cu Danemarca au fost cele după ce Cristina Neagu a ratat o aruncare de la 7 metri, în ultima secundă de joc.

„A fost un meci foarte greu, pe care am reușit să-l ducem până la capăt. Cele mai grele minute au fost cele de după ratarea acelui 7 metri în ultima secundă de joc, pentru că echipa era puțin prăbușită, dar am strâns rândurile și am reușit să stăm bine în apărare și am gestionat foarte bine ultimele cinci minute, am reușit să păstrăm avantajul de un gol până la final. Felicit echipa Danemarcei pentru că a jucat un handbal foarte frumos și împreună am reușit să facem o propagandă bună pentru acest sport”, a declarat Buceschi la conferința de presă de după meci.

La rândul său, portarul de rezervă Ionica Munteanu a spus: „A fost un meci demn de o finală. Sunt foarte mândră de echipa mea. Ne-am dorit foarte mult, am muncit și am reușit. Am oferit un adevărat spectacol handbalistic într-o atmosferă splendidă”. 

„Sunt extrem de fericită pentru această victorie. Am ratat acel 7 metri care ne putea costa calificarea, dar am reușit să mă ridic. Acestea sunt, poate, cele mai grele momente pentru un sportiv. În prelungiri am demonstrat că avem o echipă unită, am muncit 10 minute și am câștigat absolut meritat. Le mulțumesc absolut tuturor, le mulțumesc acestor fete minunate! De la staff, antrenor, maseur, cei care au grijă de noi. Le mulțumesc și oamenilor care au venit să ne susțină din tribune", a declarat Cristina Neagu, potrivit DigiSport.

Sunt extrem de mândră de această echipă. Să le fie rușine celor care ne-au criticat, după cele 3 înfrângeri la rând suferite în grupe! Când spunem că luptăm pentru noi, luptăm pentru pentru noi, familiile noastre și pentru cei care ne-au susținut și atunci când am câștigat, dar și atunci când am pierdut”, a adăugat jucatoarea.

Antrenorul danezelor, Klavs Bruun Jorgensen a recunoscut că e o jucătoare de clasă mondială.

Imediat după meci, antrenorul danezelor, a declarat: “Neagu a făcut lupta grea pentru noi, provocând o mare dezamăgire în sală. Am încercat orice, diferite lucruri, pentru a o opri, dar am dat greș. A fost prea bună pentru noi! Chiar dacă am blocat-o tot timpul, ea ne-a depășit.”

Și portărița Rikke Poulsen, cea care i-a apărat Cristinei o lovitură de la 7 metri în ultima secundă a primelor 60 de minute, a recunoscut superioritatea Cristinei: “A făcut ceea ce știe mai bine. Este cea mai bună jucătoare de handbal din lume!”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri