Cuba a plecat la Cupa Mondială de baseball din Mexic și s-a întors acasă fără jumătate de echipă

Data publicării:
cuba
Sursa foto: Francys Romero / Twitter

Echipa de baseball Under 23 a Cubei s-a întors luni la Havana cu doar jumătate din efectivul său, după ce 12 dintre cei 24 de jucători care s-au deplasat la Cupa Mondială din Mexic au "dezertat", ceea ce reprezintă un nou record, informează AFP.

Cuba s-a clasat pe locul al patrulea la Cupa Mondială rezervată jucătorilor sub 23 de ani, la care au participat în total 12 echipe, victoria finală revenind Venezuelei.

Anunţul "dezertării" celor 12 jucători cubanezi a fost făcut pe Twitter de jurnalistul sportiv Francys Romero, specializat în baseball, care trăieşte în Statele Unite, scrie Agerpres.

Fuga sportivilor cubanezi cu ocazia turneelor la care participă în străinătate a devenit un lucru frecvent în ultimii ani, însă nu a atins niciodată o astfel de proporţie.

Ultimul record de plecări masive în baseball-ul cubanez a avut loc în 1996, an în care cinci jucători ai echipei Industriales au profitat de un turneu în Mexic pentru a dezerta.

Jucătorii cubanezi de baseball preferă să-şi asume riscul de a dezerta pentru a avea şansa să evolueze în puternica Ligă de baseball din Statele Unite - unde contractele sunt mult mai mari decât în ţara lor - din cauza embargoului în vigoare din 1962.

Editor : V.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri