Sari la conținut

Culmea dopajului la JO 2018: Un rus a fost depistat pozitiv la curling. Reacția federației din Rusia

Rusul Aleksandr Kruşelniţki, medaliat cu bronz în concursul curling la dublu mixt în cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, ediţia 2018, a fost depistat pozitiv cu ocazia unui control antidoping, a anunţat luni Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS), sesizat în acest caz.

rusia echipa de curling

Foto: Guliver/GettyImahes

ACTUALIZARE 12:55 - Membrii delegaţiei sportivilor ruşi la JO de la Pyeongchang nu pot crede că Alexander Kruşelniţki, participant la curling, în proba de dublu mixt, s-ar fi putut dopa, informează Reuters.

„Este supid, iar Alexander nu e prost, aşa că nu pot crede”, a declarat Serghei Belanov, antrenorul echipei feminine de curling, potrivit Reuters.

„Am fost şocaţi când am aflat, ieri. Am sperat că e o greşeală. Pentru noi, nu e o chestiune de a fi mai rapid, mai înalt, mai puternic, este despre a fi mai precis. Nu îmi pot imagina ce fel de substanţe interzise ar putea fi folosite în curling... aşa că e greu de crezut”, a afirmat Viktoria Moiseeva, componentă a echipei feminine a sportivilor ruşi.

Federaţia rusă de curling a anunţat că a declanşat o anchetă internă în acest caz.

„Federaţia a creat o comisie de urgenţă, care va verifica şi investiga toate informaţiile. Ştim că sportivul nostru nu este vinovat”, a precizat preşedintele Dimitri Svişcev.

Cazul de dopaj al rusului Alexander Kruşelniţki, component al echipei de curling dublu mixt de la Jocurile Olimpice, a fost confirmat, luni, de TAS, după ce şi proba B a fost pozitivă.

Substanţa interzisă depistată în corpul sportivului a fost meldonium, aceeaşi ca în cazul jucătoarei de tenis Maria Şarapova.

Kruşelniţki şi soţia lui, Anastasia Brîzgalova, obţinuseră medaliile de bronz la Pyeongchang. În urma descalificării echipei sportivilor ruşi, Norvegia urmează să intre în posesia bronzului olimpic.

Peste 160 de sportivi ruşi participă la JO de la Pyeongchang sub drapel neutru şi sub titulatura de Atlet Olimpic al Rusiei (OAR). 

Rusia a fost interzisă de la JO din cauza dopajului sistematic din această ţară.

Pe aceeași temă