David Popovici, după al doilea titlu mondial câştigat: „Sper că v-am făcut pe toţi mândri”

Data actualizării: Data publicării:
David Popovici cu medalia de auro și cu drapelul României.
David Popovici scrie istorie în natația mondială. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

David Popovici a declarat, miercuri, la postul TVR 1, după ce a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, al doilea său titlu la Mondialele de nataţie de la Budapesta, că speră că i-a făcut pe toţi românii mândri prin performanţele lui.

„M-am bucurat că s-a terminat şi că am reuşit să termin concursul ăsta în stil. Ce pot să spun e că mă bucur că lumea m-a urmărit şi că într-un final s-a reuşit să se difuzeze şi la televizor şi cu ocazia asta milioane de români au reuşit să se uite, sper să nu exagerez, şi să mă susţină. Sper că v-am făcut pe toţi mândri. Sper că v-aţi bucurat pentru mine, aşa cum m-am bucurat şi eu. Urmează o vară plină, un sezon competiţional încărcat, dar pe care de abia îl aştept. Ce urmează în viitorul foarte apropiat este un pic de pauză şi un pic de timp să reflectăm asupra ce tocmai s-a întâmplat”, a afirmat sportivul legitimat la CS Dinamo, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu s-a pregătit în mod special pentru această ediţie a Campionatelor Mondiale.

Citiți și:
David Popovici, al doilea înotător din toate timpurile care câștigă aurul la 100 și 200 metri liber la același campionat mondial

„Acesta nu a fost un concurs pentru care m-am pregătit extraordinar de tare. Asta mă face şi mai optimist pentru ce se poate întâmpla în viitorul apropiat. Însă aş minţi dacă aş spune că nu am fost într-o formă competiţională bună. Am fost, numai că nu ştiam. Şi cred că e un lucru bun că pot să mă surprind în continuare. Eu sunt un puşti care înoată repede, un tip banal care e capabil să facă lucruri extraordinare şi să inspire oameni. Alături de oamenii extraordinari din spatele lui. Înotul este un sport foarte sănătos, şi fotbalul este, bineînţeles. Eu susţin orice sport, orice copil şi părinte. Sportul este cel mai bun ambasador. Iar o populaţie educată din punctul ăsta de vedere este o populaţie sănătoasă şi gata să înfrunte şi probleme din alte domenii. Cred că unchiul meu mi-a spus 'Romanian missile', el mai comenta la postări (n.r. - pe reţelele de socializare). Îmi place să mi se spună aşa dacă reuşeşte să inspire lumea”, a menţionat Popovici.

Înotătorul român David Popovici a cucerit medalia de aur în proba de 100 m liber, miercuri, la Campionatele Mondiale de nataţie de la Budapesta, cu timpul de 47 sec 58/100.

Popovici (17 ani) a fost urmat în finală de francezul Maxime Grousset, 47 sec 64/100, şi de canadianul Joshua Liendo Edwards, 47 sec 71/100.

David Popovici reuşise cel mai bun timp atât în serii (47 sec 60/100), cât şi în semifinale, stabilind un nou record mondial de juniori (47 sec 13/100). De remarcat că în semifinale a fost mai rapid decât în finală.

Talentatul sportiv român a scris miercuri o nouă pagină de istorie în înotul românesc, după ce a cucerit medalia de aur şi în proba de 200 m liber, luni seara, cu timpul de 1 min 43 sec 21/100, un nou record mondial de juniori, după ce îl ameliorase, duminică, în semifinale (1 min 44 sec 40/100).

David Popovici (CS Dinamo), debutant la Mondialele de seniori, a adus primele două titluri mondiale în bazin olimpic pentru înotul masculin românesc. România mai are două medalii de aur, cucerite de Tamara Costache (50 m liber, 1986) şi Diana Mocanu (200 m spate, 2001). Bilanţul României la Mondiale este acum de patru medalii de aur, una de argint şi şase de bronz.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri