Digi Sport va transmite în exclusivitate turneul de tenis de la Wimbledon

Data publicării:
digisport sigla

România va fi reprezentată anul acesta de Simona Halep, cap de serie numărul 3 a turneului de Grand Slam de la Wimbledon şi de Sorana Cîrstea, pe locul 29, pe lista capilor de serie, dar şi de Horia Tecău, locul 25 ATP la dublu şi de Victor Hănescu, locul 103 ATP.

Favorita turneului de la Wimbledon este americanca Serena Williams, numărul unu mondial, urmată de chinezoaica Li Na, numărul 2 în clasamentul WTA şi Simona Halep, numărul 3. Rusoaica Maria Şarapova, care a învins-o pe Simona Halep în turneul de Grand Slam de la Roland Garros, este cap de serie numărul 5.

În prima săptămână a competiţiei, transmisiunile vor începe la ora 13:30 şi vor fi difuzate în paralel la Digi Sport 1 şi Digi Sport 2, iar rezumatele meciurilor vor putea fi urmărite din 24 iunie, zilnic, de la 12:30, pe Digi Sport 2. Meciurile de tenis de la Wimbledon vor fi comentate de Andrei Pavel, Adrian Cruciat, Silviu Zancu, Radu Abramescu, Cristi Mîndru, Dan Ştefanescu şi Ionuţ Angheluţă.

Emisiunea „Aşii tenisului”, moderată de George Dobre şi difuzată la Digi Sport 1, va avea ediţii speciale dedicate turneului de la Wimbledon. În platoul emisiunii se vor afla nume mari din lumea tenisului care vor dezbate împreună cu George Dobre rezultatele şi reprezentaţiile jucătorilor care vor participa la competiţiile de la Londra.

Mai mult, în perioada 23 iunie – 6 iulie, Digi Sport va organiza pe pagina de Facebook a Digi Sport concursul „Urmărește aşii tenisului de la Wimbledon la Digi Sport și te premiem!’’, la care participanţii pot câştiga unul dintre cele 14 tricouri Wilson, semnate de Horia Tecău sau marele premiu, o rachetă Wilson Steam 100, semnată de Sorana Cîrstea. Mai multe detalii despre concurs găsiţi pe pagina www.digisport.ro.

Digi Sport este televiziunea cu profil sportiv care se axează pe transmisiuni live, ştiri şi emisiuni ce reflectă o analiză obiectivă a performanţelor sportive. Cele trei canale de televiziune Digi Sport emit 24 de ore din 24 şi în grilele lor se regăsesc transmisiunile în direct şi în exclusivitate ale celor mai importante campionate din sportul românesc, european, dar şi din cel mondial.

Adversar facil pentru Simona Halep și Sorana Cîrstea

Retrasă de la Hertoghenbosh în turul al doilea, din cauza unei accidentări, Simona Halep a declarat că va fi 100% refăcută pentru Grand Slam-ul de la Wimbledon, unde intenţionează să ajungă cât mai departe.

În primul tur, a treia jucătoare a lumii o va întâlni pe brazilianca Teliana Pereira, numărul 91 WTA.

Sorana Cîrstea va avea şi ea un adversar lejer - pe Victoria Duval din Statele Unite.

Monica Niculescu o va întâlni pe belgianca Alison van Uytvanck, în timp ce Irina Begu va juca împotriva lui Virginie Razzano. Alexandra Cadanţu şi Andreea Mitu vor avea parte de două adversare extrem de incomode. Cadanţu va juca împotriva Camilei Giorgi din Italia, în timp ce Mitu o va întâlni pe favorita 4, Agnieszka Radwanska.

Victor Hănescu este singurul jucător român prezent pe tabolul principal de la Wimbledon. Hănescu va juca împotriva numărul 6 ATP, Tomas Berdych.

Simona Halep (3) - Teliana Pereira (91)

Sorana Cîrstea (29) - Victoria Duval (115)

Monica Niculescu (65) - Alison van Uytvanck (91)

Irina Begu (80) - Virginie Razzano (99)

Alexandra Cadanţu (84) - Camila Giorgi (42)

Andreea Mitu (214) - Agnieszka Radwanska (4)

Victor Hănescu (103) - Tomas Berdych (6)

Jucătoarele române cel mai bine clasate în ierarhia WTA, Simona Halep, locul 3, şi Sorana Cîrstea, locul 29, se pot întâlni pentru a patra oară în cariera lor, în turul al treilea al turneului de Grand Slam de la Wimbledon, dacă vor ajunge în această fază a competiţiei de la All England Club. Anul trecut, Halep şi Cîrstea au ajuns în turul al doilea pe iarba londoneză.

Serena Williams vrea să câștige pentru a șasea oară

Serena Williams vrea să câştige titlul de la Wimbledon pentru a şasea oară în carieră. Numărul 1 WTA va avea însă concurenţă serioasă în turneul care începe de săptămâna viitoare şi va fi transmis în direct la Digi Sport. Maria Şarapova, Na Li, dar şi Simona Halep sunt pregătite şi ele pentru grand slamul londonez.

Jucătoarele de tenis s-au simţit excelent la petrecerea organizată înainte de Wimbledon. Serena Williams a fost în centrul atenţiei - este principala favorită la ediţia din acest an şi vrea să-şi adauge în palmares al şaselea titlu pe iarba londoneză. Anul trecut, americanca a pierdut în optimi, în faţa finalistei Sabine Lisicki.

„Sper să reuşesc. Am încercat să câştig anul trecut, dar partea frumoasă este că am o nouă şansă în acest an, aşa că voi încerca şi vedem ce se întâmplă”, a declarat Serena Williams.

În 2014, Serena Williams n-a câştigat niciun trofeu de Grand Slam. A ieşit în optimi la Australian Open şi în turul doi, la Roland Garros. Maria Şarapova a câştigat turneul parizian, după ce a învins-o în finală pe Simona Halep.

Desigur că este grozav să vii la un turneu ca Wimbledon din postura de câştigătoare a unui Grand Slam care s-a încheiat acum două săptămâni. Este o trecere rapidă, dar sper că voi fi aptă fizic şi mental pentru această nouă provocare”, a spus Șarapova.

Na Li vrea şi ea titlul de la Wimbledon. Numărul 2 WTA a ajuns de trei ori până în sferturile competiţiei, ultima oară anul trecut. „Pentru mine, la Wimbledon nu este vorba doar despre un meci de tenis, este vorba despre isotria tenisului. De la început şi până acum nu s-au schimbat niciodată regulile, ceea ce mi se pare foarte interesant”, a declarat chinezoaica.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri