Din 2014, meciurile din Liga 1 vor fi conduse de brigăzi formate din șase arbitri

Data publicării:
189430 189430 arbitri aditionali in liga 1 1

Aşa cum preşedintele FRF, Mircea Sandu, a anunţat încă de acum o săptămână, începând cu sezonul de primăvară al actualei ediţii de campionat, şi în Liga 1 vor exista arbitri adiţionali.

Ni s-a aprobat cererea pentru a avea arbitri adiacenți din 2014. Am primit 45.000 de euro de la UEFA pentru a doua jumătate a campionatului, iar în vară vom primi încă 45.000, pentru a continua implementarea sistemului. Ne ajung pentru a acoperi 90 de meciuri, din mai mult de 306 din campionat şi Cupa României. Vom sta la masă și vom vedea ce va fi, probabil cluburile ar putea veni cu restul de bani pentru a completa”, a precizat Alexandru Deaconu.

În funcţie de ce vor hotărî Liga şi FRF, vom alege meciurile unde brigăzile vor fi formate din șase arbitri. E posibil să facem în aşa fel încât şi meciurile care nu vor fi pe acea listă să aibă parte de astfel de brigăzi. Ori le permitem cluburilor să solicite acest lucru şi să acopere costurile, ori vom cere ca fiecare echipă din Liga 1 să cotizeze pentru a avea la fiecare meci brigăzi cu arbitri adiţionali”, a mai spus preşedintele Comisiei Centrale a Arbitrilor, conform digisport.ro. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri