Două medalii pentru România, la Campionatele Europene de lupte de la Riga

Data publicării:
lupte riga andrei dukov alina vuc

Alina Vuc a câştigat medalia de argint la categoria 48 kg, marţi, la Campionatele Europene de lupte de la Riga (Letonia), după ce a fost învinsă în finală de azera Maria Stadnik.

Românca de 22 ani a cedat după doar câteva zeci de secunde în faţa valoroasei sale adversare, medaliată cu aur la Jocurile Europene de anul trecut, de la Baku.

Alina Vuc a trecut optimi de Marina Markevic (Belarus), în sferturi a dispus de finlandeza Sarianne Johanna Savola, pentru ca în semifinale să câştige în faţa Eugeniei Bustabad Garcia (Spania).

Vuc a realizat cea mai bună performanţă din cariera sa, după argintul la Europenele Under-23, de anul trecut, şi medaliile de bronz cucerite la Europenele de juniori din 2011 şi 2013, Mondialele de juniori din 2011 şi Europenele de cadeţi din 2010.

Medaliile de bronz au fost cucerite de bulgăroaica Eliţa Iankova şi de belarusa Marina Markevic.

La cat. 63 kg, junioara Kriszta Tunde Incze a fost învinsă în calificări de letona Anastasija Grigorjeva, iar apoi a pierdut şi în recalificări în faţa sportivei germane Nadine Weinauge, clasându-se pe locul 10.

Andrei Dukov a cucerit medalia de bronz la categoria 57 kg, stilul liber. În meciul pentru locurile 3-5, sportivul român l-a învins pe azerul Mahir Amiraslanov (12-2), campionul mondial de juniori.

Dukov (28 ani) a reuşit cea mai importantă performanţă din cariera sa, după ce în 2010 şi 2014 a pierdut meciurile pentru bronz la Europene.

Luptătorul legitimat la clubul Steaua s-a impus în optimi în faţa italianului Alessandro Cangiano, în sferturi a trecut de ungurul Jozsef Molnar, iar în semifinale a fost învins de ucraineanul Andrei Iaţenko.

Cele două medalii reprezintă îndeplinirea obiectivului delegaţiei României la Riga, după doar prima zi de competiţie, obiectiv anunţat de preşedintele Federaţiei Române de Lupte, Răzvan Pîrcălabu.

România, care are un singur luptător calificat la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Alin Alexuc-Ciurariu (greco-romane, cat. 98 kg), participă cu un lot de 15 sportivi la Europenele de la Riga.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri