După Madrid, Simona Halep merge la Roma. O așteaptă un tablou infernal

Data publicării:
simona halep - facebook

După ce a câștigat turneul de la Madrid și a revenit pe locul 5 WTA, Simona Halep va juca în competiția de la Roma direct în turul secund, însă are o parte de tablou infernală, scrie digisport.ro. Practic, până în fazele superioare, niciun meci nu va fi comod pentru sportiva de 24 de ani, care are de apărat cele 350 de puncte cucerite anul trecut (aferente semifinalei la Roma, unde a fost învinsă de Carla Suarez Navarro, în trei seturi, 6-2, 3-6, 5-7).

Programul Simonei Halep la Foro Italico

Turul 2

Învingătoarea partidei Sabine Lisicki - Daria Gavrilova

Halep a învins-o pe sportiva de 22 de ani din Australia în singurul meci disputat de cele două, în 2015, în turul 2 de la Indian Wells, în trei seturi, 2-6, 6-1, 6-2.

Jucătoarea noastră a câştigat 4 dintre cele 5 întâlniri cu Lisicki, impunându-se la Miami (2013, 6-2, 3-6, 7-5), Madrid (2014, 5-7, 6-3, 6-2), Wimbledon (2014, 6-4, 6-0) şi la US Open (2015, 6-7, 7-5, 6-2). Singura înfrângere a Simonei a venit în 2011, la Stanford, 1-6, 2-6.

Optimi

Svetlana Kuznetsova

Învingătoare în trecut la Roland Garros, rusoaica a arătat în ultimul an că are resurse să revină în top. Cele şase dispute directe de până acum cu Simona au fost, cu mici excepţii, destul de echilibrate, scorul întâlnirilor directe fiind 3-3 (1-1 pe zgură).

Sferturi

Serena Williams

O singură victorie pentru Simona, în opt confruntări cu Serena Williams. Totuşi, cele două s-au întâlnit o singură dată pe zgură, suprafaţa favorită a campioanei noastre. În 2013, la Roma, sportiva din SUA trecea însă fără problme de Halep, scor 6-3, 6-0.

Semifinale

Azarenka sau Vinci

Finală

Kerber, Kvitova sau Muguruza

Nu doar Simona Halep a avut ghinion la tragerea la sorţi la turneul din capitala Italiei. Irina Begu are un prim tur incomod, urmând a se întâlni cu Margarita Gasparyan (Rusia). În cazul în care va trece de aceasta, bucureşteanca va avea o misiune extrem de grea în manşa secundă, unde o aşteaptă Victoria Azarenka (cap de serie numărul 4).

În ceea ce o priveşte pe Monica Niculescu, aceasta va juca în primul tur cu o jucătoare venită din calificări, pentru ca în turul secund să dea probabil peste Karolina Pliskova (cap de serie numărul 16). O eventuală optime i-ar scoate-o Monicăi în faţă pe Vika Azarenka.

Citiți și:

Simona Halep, declarații după cucerirea titlului la Madrid
CTP: Acum pot să-i spun din nou Simonei „Mangusta”
Război Rece între Simona Halep și Irina Begu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri