Echipa ideală a fotbaliștilor care s-au retras din activitate în 2014

Data publicării:
365405 365405 retrasi

  

Andres Palop e portarul titular al acestei formații ipotetice. În vârstă de 41 de ani, și-a încheiat cariera la Bayer Leverkusen, după ce a evoluat pentru FC Sevilla aproape întreaga carieră. A marcat un gol în Europa League, pe care a și cucerit-o. De asemenea, este campion continental cu Spania, în 2008, scrie digisport.ro.

Javier Zanetti, 41 de ani, este istoria vie a lui Inter, formație pentru care a evoluat aproape întreaga carieră. La 36 de ani, Carles Puyol a fost nevoit să se retragă din cauza accidentărilor. Fundașul Barcelonei este mâna dreaptă a lui Zubizareta, pe care, cel mai probabil, îl va înlocui în funcția de director sportiv al clubului catalan.

Argentinianul Gabriel Heinze a pus și el punct carierei de jucător, la 36 de ani, după ce a cucerit mai multe titluri naționale cu Manchester United, Real și Olympique de Marseille.

Defensiva e completată de Eric Abidal, francezul care a revenit pe teren după ce a învins cancerul, dar a decis să se retragă la 35 de ani. Olympiacos e ultima echipă a fostului jucător al Barcelonei.

Ryan Giggs, 41 de ani, Juan Sebastian Veron, 39 de ani, Clarence Seedorf, 38 de ani și Juninho Pernambucano, 39 de ani, au format linia de mijloc, în vreme ce în atac fac pereche Rivaldo, 42 de ani, și Thierry Henry, 37 de ani.

Rivaldo, câștigător al Balonului de Aur în 1999, a reușit să-și trăiască cel mai mare vis și a jucat într-un meci oficial alături de fiul său, la Mogi Mirim.

Manuel Almunia, William Gallas, Mauro Camoranesi sau Landon Donovan pot fi oricând rezerve pentru acest prim 11. E interesant, statistic, că cei 11 titulari au împreună în palmares 62 de titluri de campioni naționali, 50 de Cupe naționale și 14 Champions League. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri