Echipa masculină de sabie a României, medaliată cu bronz la Mondialele de la Rio

Data publicării:
scrima

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 22:10 - Echipa masculină de sabie a României a cucerit medaliile de bronz, miercuri, la Campionatele Mondiale de scrimă pe echipe în probe neolimpice de la Rio de Janeiro, după ce a dispus de Iran cu scorul de 45-35 în finala mică.


ACTUALIZARE 19:42 - Echipa masculină de sabie a României a fost învinsă de Rusia cu scorul de 45-24, miercuri, în semifinalele Campionatelor Mondiale de scrimă pe echipe la probe neolimpice de la Rio de Janeiro și va lupta pentru bronz cu Iranul.


Echipa antrenată de Mihai Covaliu și formată din Tiberiu Dolniceanu, Alin Badea, Iulian Teodosiu și Ciprian Gălățanu (care nu a evoluat contra Italiei, n. red.) va întâlni în penultimul act echipa Rusiei, care a dispus de Coreea de Sud cu 45-41.

Italia a trecut în optimi de Argentina cu 45-26 și s-a aflat pentru a 12-a oară consecutiv în sferturi la Mondiale.

Squadra Azzurra a învins România anul trecut în sferturi cu 45-32 în drumul său spre titlul mondial. Ultima oară când Italia a ratat intrarea în careul de ași a fost în 2014, pierzând cu 39-45 în fața Ungariei.

Iulian Teodosiu a început excelent meciul, dispunând cu 5-2 de Luigi Samele, Tiberiu Dolniceanu a mărit avantajul tricolorilor (10-5) după releul cu Diego Ochiuzzi, dar Alin Badea a fost surclasat de Luca Curatoli și Italia a preluat conducerea cu 15-12. Teodosiu a redus din diferență după duelul cu Ochiuzzi (20-18), dar Samele a mărit ecartul (25-21) în disputa cu Badea. Dolniceanu a câștigat în fața lui Curatoli, dar Italia încă păstra un avans de trei puncte, 30-27. Ochiuzzi l-a mărit după confruntarea cu Alin Badea, 35-31, Curatoli a dus diferența la cinci tușe, 40-35, după duelul cu Teodosiu, dar Tiberiu Dolniceanu a avut o prestație de excepție în ultimul releu, câștigând cu 10-3 în fața lui Samele și aducând victoria cu 45-43 și calificarea în semifinale.

Tricolorii au atins sferturile de finală la ultimele șapte ediții ale Mondialelor, dar la ultimele două nu au reușit să prindă semifinalele. România a învins China în optimi, cu 45-36. Iran și Ungaria se vor înfrunta în cealaltă semifinală.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri