Echipament nou pentru echipa națională de fotbal a României

Data publicării:
sigla frf facebook

Tricolorii aşteaptă meciul cu Irlanda de Nord în echipament nou. Federaţia a încheiat colaborarea cu fostul sponsor tehnic după 45 de ani şi a semnat un contract cu o altă firmă de echipament până în 2018.

După 45 de ani de colaborare cu Adidas, FRF a încheiat un nou contract de sponsorizare cu firma de echipament sportiv Joma, din Spania. Acesta va avea o durată de patru ani şi are valoarea fixă de 1,2 milioane de euro pe fiecare an, dintre care jumătate în echipament şi jumătate în bani.

De asemenea, înţelegerea dintre cele două părţi cuprinde şi bonusuri de performanţă pentru calificările la turneele finale. De altfel, aspectul financiar a fost foarte important în decizia federaţiei, spaniolii oferind şi bani, nu doar echipament, aşa cum se întâmpla cu Adidas.

Noul echipament este destinat tuturor echipelor naţionale, de la U15 la prima reprezentativă, inclusiv pentru naţionala feminină de fotbal a României.

Noul echipament va menţine culorile naţionale, combinând roşul, galbenul şi albastrul. În prima ediţie se va remarca galbenul cu detalii roşii, în timp ce la cea de-a doua ediţie va predomina culoarea roşie, ambele fiind combinate cu albastru, se arată în comunicatul comun FRF şi Joma.

România se alătură astfel naţionalelor din Bulgaria, Kenya, Honduras, Uzbekistan, Nicaragua, Bangladesh, Trinidad & Tobago sau Kyrgyzstan, care au de asemenea Joma ca sponsor tehnic.

Dintre echipele de club, cele mai cunoscute formații sponsorizate de Joma sunt Fiorentina, Sampdoria, Skoda Xanthi, Getafe sau Granada.

Naţionala României va purta pentru prima oară echipamentul Joma la meciul cu Irlanda de Nord, din preliminariile Euro 2016, care va avea loc la Belfast, pe 13 iunie. Va fi vorba despre un tricou aniversar, compania spaniolă sărbătorind 50 de ani de la înfiinţare, iar ulterior se va stabili designul obişnuit al echipamentului.

Sper să ne poarte noroc. Trebuie să ne consolidăm poziția în grupă și băieții trebuie să realizeze și sunt și ei cu siguranță foarte montați. De această dată trebuie să mergem la Campionatul European și cu atât mai bine ar fi să fim de pe prima poziție. Jucând la ei acasă, știu că sunt prin definiție o forță, așa că nu va fi ușor”, spune Ciprian Marica.

Ciprian Marica nu îi va putea ajuta pe tricolori în meciul de la Belfast. Atacantul nu s-a refăcut încă după accidentarea la genunchi. În actualele preliminarii, Marica a evoluat doar contra Greciei, la Atena, când a şi marcat golul victoriei.  

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri