EDIȚIE SPECIALĂ. Dezbatere moderată de Ion Țiriac: Candidații la conducerea COSR despre viitorul olimpic al României

Data publicării:
dezbatere tiriac invitati

Elisabeta Lipă a spus că a decis să candideze pentru conducerea COSR pentru că nimeni nu dă șanse sportivilor.

„Hotărârea am luat-o în momentul în care sportului românesc i s-a cântat prohodul. Într-un cuvânt, ni s-a spus că trebuie să anunțăm că Rio (olimpiada de la Rio, n.r.) va fi negru pentru sportul românesc, nu se întrevede nicio medalie de aur pentru sportul românesc. M-am întrebat: dacă aș fi în locul lor, ce aș face? Aș mai avea puterea să merg mai departe, pot să mă duc la federație să anunț? Dacă nu are nimeni încredere în mine, de ce să mai stau? Aceste lucuri m-au făcut să mă hotărăsc să iau această decizie”, a spus ea.

„Este clar că mergem înainte, indiferent ce s-a spus, indiferent de semnalele de descurajare, trebuie să mergem înainte”, crede, pe de altă parte, Octavian Belu.

„M-am înscris în această cursă pentru că, atunci când m-am intors în sală, la problemele pe care le lăsasem în urmă, nu se rezolvase nimic. La un moment dat ai senzația că lotul s-a privatizat, alergi după sponsori, după echipament să-ți cauți doctori, asistent, maseuri, relații în străinătate după operații, alergi după surse pe care ar fi trebuit să le asigure alte foruri care urmăresc aceleasi lucru”, a adăugat el.

„Eu nu pot să mă uit în ochii fetelor care au venit cu medalii de la europene și să le spun: las-o mai ușor că, oricum, la Olimpiadă va fi un dezastru”, a mai spus Octavian Belu.

Ion Țiriac a aminit de rezultatele bune obținută de echipa feminină de gimnastică a României, în contextul subfinanțării sportului în țară.

„Fetele alea pe care le-ați adus ieri și au bătăturile pe care le au și își rup oasele în fiecare zi sunt niște excepții, nu găsești o Lipă, sau o Nadia, sau Andreea, sau Potec să le cumperi de la supermarket. Este adevărat că un campion se naște, dar se și face. Treaba cu privatizarea, din fericire sau din nenorocire, este o treabă reală, sarcina noastră, a tuturor, este sp convingem Guvernul să ne dea posibilitatea să ajungem la cei ce fac economia acestei tări și să dea înapoi și la sport, prin avantaje fiscale, sociale, pentru că, altfel, vă garantez că încă 20 de ani noi, sportul, o să fim a 20-a roată de la căruță”, a spus fostul tenisman.

Candidații la conducerea Comitetului Olimpic și Sportiv Român

Pentru conducerea Comitetului Olimpic Sportiv şi-au depus candidaturile mari personalităţi ale sportului românesc: Elisabeta Lipă, Octavian Belu şi Alin Petrache. Câştigătorul va conduce comitetul în următorii doi ani.

Preşedintele Comitetului Olimpic Sportiv Român a fost, în ultimii 10 ani, rugbistul Octavian Morariu, care a demisionat luna trecută, pe motiv că este ocupat cu celelate fucţii pe care le deţine: membru al Comitetului Internaţional Olimpic şi preşedinte al Federaţiei Europene de Rugby. Alegerile pentru noul șef vor avea loc joia viitoare.

Elisabeta Lipă

președinte al Federației Române de Canotaj

5 medalii de aur, 2 de argint și una de bronz la șase Olimpiade

de 25 ori campioană a României la canotaj

Octavian Belu

antrenorul lotului olimpic de gimnastică feminină

declarat de World Records Academy ca "cel mai de succes antrenor din lume"

palmares: 16 medalii olimpice de aur și un total de 305 la Campionatele Mondiale, campionatele Europene și la Jocurile Olimpice.

Alin Petrache

preşedintele Federaţiei Române de Rugby

fost căpitan al reprezentativei de rugby a României

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri