Elisabeta Lipă: Sportului românesc i s-a cântat prohodul

Data publicării:
elisabeta lipa captura digi

„Hotărârea am luat-o în momentul în care sportului românesc i s-a cântat prohodul. Într-un cuvânt, ni s-a spus că trebuie să anunțăm că Rio (olimpiada de la Rio, n.r.) va fi negru pentru sportul românesc, nu se întrevede nicio medalie de aur pentru sportul românesc. M-am întrebat: dacă aș fi în locul lor, ce aș face? Aș mai avea puterea să merg mai departe, pot să mă duc la federație să anunț? Dacă nu are nimeni încredere în mine, de ce să mai stau? Aceste lucuri m-au făcut să mă hotărăsc să iau această decizie”, a spus ea.

Elisabeta Lipă a vorbit și despre planurile sale pentru conducerea COSR.

„Vorbim de o strategie care deja este în desfășurare și la care noi trebuie să aducem îmbunătățiri, vorbim de o participare la Jocurile Olimpice de la Rio și trebuie să clădim viitorul, să facă copiii mai multe ore de sport în școală”, a spus ea.

Fosta canotoare a recunoscut că nu va fi o misiune ușoară.

„Este foarte greu doar pentru un președinte, oricine va fi el, să poată să reușească să facă toate aceste lucuri”, a spus ea.

Elisabeta Lipă, Octavian Belu și mai multe personalități ale sportului au participat, vineri seara, la Digi24, la o dezbatere moderată de Ion Țiriac despre viitorul sportului românesc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri