Emil Boc a jucat baschet pe o stradă din Cluj

Data actualizării: Data publicării:
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Primarul din Cluj-Napoca, Emil Boc, a jucat, miercuri, baschet cu preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, pe o stradă din oraş. Cei doi au inaugurat logo-ului Eurobasket 2017, dedicat Campionatului European de anul viitor.

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Logo-ul, lung de 16 metri şi înalt de doi metri, este amplasat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca. Primarul Emil Boc a schimbat mai multe pase cu preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, şi cu fostul baschetbalist Petre Brădişteanu şi a aruncat de câteva ori la coş, după ce a renunţat la cravată.

Meciurile de baschet de la Cluj vor avea loc la Sala Polivalentă.

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

„În şedinţa Consiliului Local Cluj-Napoca de joi vom aloca 15 milioane de lei pentru dotarea Sălii Polivalente, conform standardelor FIBA, astfel încât vom extinde capacitatea de la 7.000 de locuri la 9.300 de locuri. Baschetul ne oferă şansa de a ne consacra şi la nivel european”, a declarat Emil Boc, potrivit News.ro.

Preşedintele Federaţiei Române de Baschet, Horia Păun, a spus, la rândul său, că pentru această competiţie obiectivul României este să treacă de faza grupelor.

„Vom avea cinci echipe străine puternice la Cluj-Napoca anul viitor, alături de cea a României. Suntem într-un proces de identificare a unor sportivi talentaţi pentru a fi naturalizaţi la echipa de băieţi, dar şi la fete. România nu putea participa la selecţia pentru găzduirea unei grupe a Eurobasket, dacă nu avea o sală de capacitatea celei din Cluj-Napoca, iar aceasta este cea mai nouă şi mai modernă dintre cele unde se vor organiza meciuri. Dotările Sălii Polivelente sunt de ultimă generaţie, care întrunesc cerinţele FIBA”, a spus Păun.

© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro
© FOTO: Mircea Rosca / www.ActionFoto.ro

Logo-ul Eurobasket 2017, colorat în mov şi turcoaz, a fost amplasat pe Bulevardul Eroilor din Cluj-Napoca, sub forma unui hashtag (#Eurobasket2017).

Construcţia va rămâne timp de un an în acea zonă, iar ceremonii similare au avut loc, tot miercuri, în celelalte trei oraşe care vor găzdui grupe ale Eurobasket 2017, adică Helsinki, Tel Aviv şi Istanbul.

Cele patru logo-uri au fost amplasate în această zi pentru a marca exact un an cât mai rămâne până la debutul Eurobasket 2017.

Campionatul European de Baschet Masculin va avea loc în perioada 31 august-17 septembrie 2017. La competiţie vor participa 24 de echipe naţionale care vor juca în patru oraşe ale Europei: Helsinki, Istanbul, Tel Aviv şi Cluj-Napoca.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri