Emoții la Pechea. Cum se pregătesc părinții lui Lucian Bute pentru meciul fiului lor

Data publicării:
lucian bute jean pascal

Reporterul Digi24 Bogdan Ocnaru se află la Pechea, acolo unde, începând cu ora 6 dimineața, tatăl lui Lucian Bute va urmări meciul fiului său, împreună cu câțiva vecini.

Mama boxerului va sta în camera alăturată din cauza emoțiilor care o copleșesc la fiecare meci al lui Lucian și va aștepta nerăbdătoare rezultatul.

Lucian Bute, povestea unui campion al boxului profesionist

Născut în comuna Pechea, judeţul Galaţi, Lucian Bute s-a apucat de box pe când avea 15 ani, la îndemnul unui prieten de joacă. Pentru că era foarte slab, colegii i-au spus "Schilodul". Canadienii i-au schimbat porecla, iar la 12 ani distanţă Bute a devenit „Mister KO”.

Cifrele lui Lucian Bute sunt colosale! Românul a strâns 32 de meciuri la profesionişti. A câştigat 31 dintre ele, 24 înainte de limită, şi a fost învins o singură dată. În 2007, Bute l-a învins pe Alejandro Berrio şi a devenit campion mondial IBF la categoria supermijlocie.

De atunci, românul şi-a apărat cu succes centura în nouă rânduri, într-un interval de cinci ani. Al 10-lea meci a fost cu ghinion însă. Carl Froch l-a învins la Nottingham, prin KO, în runda a cincea, Lucian Bute a avut nevoie de mai bine de un an pentru a trece peste primul eşec din cariera de profesionist.

Lucian Bute pentru Digi24: „Sunt foarte pregătit și am încredere în abilitățile mele. Eu sunt campionul!”

Lucian Bute e mulțumit de felul în care s-a pregătit pentru duelul cu Jean Pascal. Românul a vorbit în exclusivitate pentru Digi24 și Digi Sport, chiar înaintea cântarului oficial, și s-a arătat extrem de optimist.

Pugilistul român a cântărit 78,8 kilograme în timp ce advesarul său a avut 79,38 kilograme, astfel că ambii pugilişti s-au încadrat în limitele categoriei.

Sunt foarte pregătit, psihologic mă simt foarte bine, am capul foarte limpede, știu ce vreau, știu ce pot, am încredere în abilitățile mele și știu că va fi foarte bine. Eu sunt campionul!”, a spus Lucian Bute pentru Digi24.

Meciul de box dintre Lucian Bute și Jean Pascal va fi transmis de Digi Sport 1, duminică, de la ora 6:00.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri