Sari la conținut

Eugenie Bouchard, după meciul cu Simona Halep: A fost un final de meci nebun

Primul act s-a decis în tie-break. Simona Halep a condus cu 4 la 2, dar norocul a fost de partea adversarei sale.

„A fost o minge norocoasă, a lovit cu fileul şi a revenit foarte bine, a jucat bine. Cred că a fost un moment important la acel punct şi apoi mi-am pierdut puţin concentrarea”, a spus Simona Halep.

Eugenie Bouchard a câştigat tibreakul primului set cu 7 la 5. În al doilea set, jucătoarea din Canada a fost de neoprit. A făcut două break-uri şi s-a distanţat la 5 la 1 la game-uri. Simona Halep a făcut tot posibilul pentru a relansa disputa. A salvat nu mai puţin de cinci mingi de meci, dar în cele din urmă Bouchard s-a impus cu 6 la 2 şi s-a califcat în finala de la Wimbledon, acolo unde va juca împotriva Petrei Kvitova.

„A fost un final de meci nebun, n-am terminat niciodată aşa o partidă. Sunt fericită că mi-am păstrat concentrarea, nu m-am panicat şi am jucat bine în ultimul game”, a spus Eugenie Bouchard.

Performanţa Simonei Halep rămâne însă una incredibilă: este prima jucătoare din România care ajunge în semifinalele de la Wimbledon. Halep va primi 555.000 de euro şi 780 de puncte WTA.