EURO 2016 – preliminarii. Republica Moldova furnizează surpriza serii: egal cu Rusia!

Data publicării:
rusia-moldova epureanu r - 7075566-AFP Mediafax Foto-KIRILL KUDRYAVTSEV

Dzyuba (Rusia, în roșu) în duel cu Alexandru Epureanu (dreapta) FOTO: MediafaxFoto

Dzyuba a deschis scorul pentru ruși dintr-un penalty acordat destul de ușor, în minutul 73. Moldovenii au dat replica un minut mai târziu, prin Epureanu care a reluat o centrare venită din corner de la Dedov. „Un egal cât o victorie”, titrează presa de peste Prut.

Antrenată de Fabio Capello, Rusia trece printr-un moment extrem de greu la nivel de echipă națională, ultimul rezultat din preliminariile Euro 2016 vorbind de la sine despre problemele cu care se confruntă selecționerul italian, scrie digisport.ro.

25 de meciuri din preliminariile EURO 2016 se văd la Digi Sport

Rușii au avut un meci mult mai greu decât se așteptau, în fața unei echipe extrem de bine organizate, care a pus rareori probleme în atac, dar care a închis culoarele perfect în fața unui adversar lipsit de imaginație și de incisivitate. La pauză s-a intrat cu scor alb, 0-0.

Abia în repriza a doua au apăsat gazdele accelerația, în fața celor 50.000 de spectatori prezenți la meci. Iar Rusia părea că se va instala în fruntea grupei G, după ce Dzyuba a deschis scorul din penalty, în minutul 73, la un fault aproximativ comis în propria suprafață de pedeapsă de fundașul Golovatenco. Portarul Cebanu nu a avut ce face la execuția rusului.

Bucuria lui Capello a durat doar 60 de secunde. Fundașul Alexandru Epureanu a adus egalarea cu o execuție de zile mari (74), care a redus la tăcere fanii prezenți în arenă.

Până la final, Rusia a încercat să revină la conducere, dar gazdele n-au mai avut nicio ocazie mare, moldovenii au tras de timp foarte eficient și scorul final a fost 1-1.

După acest rezultate Moldova părăsește ultima poziție din grupă. În clasamentul grupei, Rusia are doar 5 puncte după trei etape, în vreme ce Moldova a bifat primul său punct, după eșecurile cu Austria (1-2) și Muntenegru (0-2).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri