Sari la conținut

EURO 2016 – preliminarii. Rezultatele și marcatorii din meciurile de sâmbătă

GRUPA ROMÂNIEI

ROMÂNIA-UNGARIA 1-1 Un meci din care nu au lipsit incidentele

Învinşi de România, în primul meci al preliminariilor, grecii au deschis scorul pe terenul Finlandei. Karelis a reuşit o execuţie de efect şi şi-a adus echipa în avantaj. Finlandezii n-au renunţat la luptă şi au egalat în repriza secundă. Jarkko Hurme a stabilit rezultatul final, 1 la 1.

Tricolorii, cu gândul la Finlanda. Greul abia începe

Irlanda de Nord n-a avut emoţii în jocul cu Insulele Feroe. McAuley şi Lafferty au punctat în prima repriză, iar scorul a rămas neschimbat până la final, 2 la 0.

Irlanda de Nord e liderul surpriză al grupei F, cu şase puncte din tot atâtea posibile. Finlanda şi România ocupă următoarele poziţii, ambele cu patru puncte, înaintea întâlnirii directe. Grecia şi Ungaria un punct, iar Insulele Feroe se află pe ultima poziţie.

SURPRIZA SERII

Germania a înregistrat prima înfrângere din deplasare, în preliminariile pentru un turneu final, din ultimii 16 ani. CampioanA Mondială a fost învinsă de Polonia. A fost nevoie de o prestaţie de zile mari a portarului Szczesny. Thomas Muller l-a pus la mare încercare. Şi Bellarabi, la prima prezenţă pentru naţională, a avut două şanse importante, iar la pauză s-a intrat la egalitate, 0 la 0. Gazdele au dat lovitura în minutul 51. Milik a înscris din centrarea lui Piszczek şi s-a bucurat alături de stelistul Szukala. Nemţii au turat motoarele, dar Szczesny a fost imbatabil. Gotze, Schurrle şi Bellarabi nu au găsit drumul spre gol. Cea mai mare ocazie de egalare a avut-o atacantul cu origini poloneze, Lukas Podolski. Vârful de 29 de ani a şutat în transversală. Polonia, în schimb, nu a ratat. Lewandowski i-a păsat lui Mila, care a punctat şi a stabilit rezultatul final, 2 la 0. Polonia este prima în grupa D.

REZULTATE ȘI MARCATORI

Grupa D

Irlanda - Gibraltar 7-0

Au marcat: Keane '6, '14, '18 (penalti), McClean '46, '53, J. Perez '52 (autogol), Hoolahan '56

Scoţia - Georgia 1-0

A marcat: Khubutia '28 (autogol)

Polonia - Germania 2-0

Au marcat: Milik '51, Mila '88

Grupa F

România - Ungaria 1-1

Au marcat: Rusescu '44 / Dzsudzsak '82

Finlanda - Grecia 1-1

Au marcat: Hurme '55 / Karelis '24

Irlanda de Nord - Insulele Feroe 2-0

Au marcat: McAuley '6, K. Lafferty '21

Grupa I

Armenia - Serbia 1-1

Au marcat: Arzumanyan '73 / Tosici '89

Albania - Danemarca 1-1

Au marcat: Lenjani '38 / Vibe '81 

EURO 2016. Rezultatele și marcatorii din prima seară a meciurilor din preliminarii

EURO 2016 – preliminarii. Rezultatele și marcatorii din meciurile de vineri