EURO 2016. România va fi în urna a treia. Cum arată o posibilă "grupă a morţii"

Data publicării:
514175 514175 euro2016 tragere la sorti

 

Echipele calificate la EURO 2016: Franța (gazdă), Islanda, Cehia, Belgia, Țara Galilor, Spania, Germania, Polonia, Anglia, Elveția, Irlanda de Nord, România, Austria, Italia, Portugalia, Albania (urmează să se stabilească ultimele patru echipe).

Momentan cea mai bună echipă de pe locul trei: Ungaria.

Echipele din play-off: Irlanda, Danemarca (urmează să se stabilească ultimele șase echipe).

Ce echipe se mai pot califica la EURO 2016.

Ediţia 2016 a Campionatului European va fi prima care se va disputa în formula cu 24 de echipe, care vor fi împărţite în şase grupe de câte patru. În acest moment, înaintea disputării ultimelor jocuri de calificare, se cunosc deja cinci capi de serie. Aceştia sunt ţara gazdă, Franţa, campioana mondială, Germania, campioana europeană, Spania, Portugalia şi Anglia.

Astfel, miza o reprezintă ultimul loc în urna capilor de serie, pentru care se luptă Belgia şi Italia, deja calificate, şi Olanda, care are şanse minime să meargă la baraj. În cazul în care batavii vor fi prezenţi la Euro, ei vor ocupa ultimul loc printre capii de serie, scrie digisport.ro.

Celelalte urne valorice vor fi determinate de ultimele rezultate din preliminarii, dar România se va afla în urna a treia, potrivit site-ului footballseeding.com.

Tricolorii nu pot nici să urce în urna a doua, nici să coboare în ultima, indiferent de ceea ce se va întâmpla în continuare în calificările pentru Euro.

La cum se prezintă lucrurile în acest moment, o posibilă "grupă a morţii" pentru România ar putea fi cu Germania, Italia şi Islanda.

Tragerea la sorţi a grupelor pentru Campionatul European va avea loc pe 12 decembrie, într-o ceremonie care va avea loc la Palais des Congres de la Porte Maillot din Paris.

Coeficienţii UEFA înaintea ultimelor meciuri din preliminariile Euro 2016

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri