Expediţie în premieră pentru România. Doi alpiniști nevăzători vor să cucerească vârful Aconcagua, cel mai înalt din America de Sud

Data publicării:
alpinisti
Expediţie în premieră pentru România. Doi alpiniști nevăzători vor să cucerească vârful Aconcagua, cel mai înalt din America de Sud. Foto: Digi24

Doi alpiniști nevăzători pornesc într-o expediţie în premieră pentru România. Vor să cucerească vârful Aconcagua, de peste 6.900 de metri, cel mai înalt din America de Sud. Alex Benchea, cel care a urcat pe Kilimanjaro, tot în premieră naţională, va face echipă cu Răzvan Nedu, căpitanul Lotului Național de Paraclimbing.

Răzvan Nedu - căpitanul Lotului Național de Paraclimbing: Una din provocările mele zilnice este să dau mai departe, să îi învăț pe alții să se cațere, să evolueze, să aibă încredere în ei. Nu să ajungă neapărat toți campioni sau să câștige medalii, dar să ajungă toți în stare să-și găsească un vis, să lupte pentru el și să fie independenți. Ăsta e mesajul pe care îl ducem pe acest vârf. Persoanele cu dizabilități pot să facă lucruri, nu sunt ceva fragil care trebuie ținute într-o bulă, ci ajutate să facă lucruri mărețe.

Răzvan Nedu este înfățișarea ambiției și a curajului. Asta pentru că reușește să mobilizeze mulți copii și tineri să facă mișcare și să-și descopere adevăratul lor potențial.

Răzvan Nedu - căpitanul Lotului Național de Paraclimbing: Eu și Alex, colegul meu, urmează să mergem în cea mai provocatoare experiență de până acuma, Aconcagua, în perioada 2-24 decembrie. Aconcagua, fiind cel mai înalt vârf de până acum pentru noi, 6962 m, va avea diverse provocări, o să dormim mereu în cort, partea de aclimatizare, rezistență la frig. Ne simțim pregătiți și hotărâți, singură dorință e să fie vreme bună.

Mont Blanc, Elbrus sau Kilimanjaro. Sunt câteva dintre cele mai înalte vârfuri din lume, unde unii oameni nici nu îndrăznesc să viseze că vor ajunge. Alpinistul clujean Alex Benchea a reușit acest lucru, deși este nevăzător din naștere.

Alex Benchea - alpinist: Pasiunea vieții mele e muntele, am 4 ani și jumătate de când urc pe munte. Mă face fericit și prin asta simt că pot încuraja și alți oameni să-și depășească limitele, să-și dorească mai mult de la viață. Ce-mi doresc de la Moș Crăciun? Vreme bună pe Aconcagua și să mă întorc cu un rezultat satisfăcător, experiența în sine va fi ceva nou și să am ce povesti oamenilor.

Expediția pe Aconcagua va dura trei săptămâni. Însă adrenalina va fi la cote maxime.

Editor : A.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri