F1 | Surpriză de proporții! La doar 18 ani, Verstappen a câștigat Marele Premiu al Spaniei și devine cel mai tânăr campion

Data publicării:
redbull

 

Foto: Gulliver/GettyImages

ACTUALIZARE 16:45 - Pilotul olandez Max Verstappen, de la Red Bull, a câștigat surprinzător Marele Premiu al Spaniei de Formula 1, disputat duminică pe circuitul catalan Montmelo, și la 18 ani a devenit cel mai tânăr pilot învingător într-o cursă a „Marelui Circ”.

Vettel, învingător în Marele Premiu al Italiei în 2008, deținea recordul anterior de precocitate cu 21 ani.  

Verstappen (foto) l-a înlocuit la Red Bull pe Daniil Kvyat după Marele Premiu al Rusiei, din etapa precedentă. În 2015, când concura pentru Toro Rosso-Renault, a devenit cel mai tânăr pilot care a luat startul într-o cursă de Formula 1, la vârsta de 17 ani și 166 de zile.

Nici măcar lui Jos Verstappen, tatăl câștigătorului și la rândul său pilot pentru sezoane bune în Marele Circ, nu i-a venit să creadă: „Fiul meu are doar 18 ani și e incredibilă maniera în care a pilotat! Nu îmi vine să cred!”.


Vedeți CURSA AICI, ÎN DIRECT la Digi Sport 1, pentru abonații RCS&RDS.

LIVE TEXT, aici.

Este al 52-lea pole din cariera lui Lewis Hamilton şi al 3-lea în acest sezon. Din păcate, nicio astfel de şansă la start nu a fost valorificată şi la final de cursă, Nico Rosberg având maximum de victorii în an. Rosberg, cu 7 victorii consecutive dintre care 4 doar anul acesta, caută să depăşească perfomanţa lui Michael Schumacher, pe care l-a egalat la Sochi. Lider în această statistică, având 9 Mari Premii câştigate la rând în 2013, rămâne deocamdată Sebastian Vettel. Cu doar două excepţii într-un sfert de secol, cine a plecat din linia întâi în Barcelona a şi câştigat - ceea ce pune Mercedes AMG pe ruta spre 140 de clasări consecutive în puncte, deziderat ce poate fi atins la final de lună mai, pe străzile principatului Monaco.

Grila din Catalonia a fost împărţită, la vârf, pe echipe. Dacă avem Mercedes pe locurile 1 şi 2, avem Red Bull în linia secundă. Depăşit constant în weekend de mai tânărul său coechipier, abia ajuns în cadrul echipei, Daniel Ricciardo a avut o răbufnire de orgoliu şi l-a bătut pe acesta exact când a contat - în Q3. Astfel, Max Verstappen va pleca de pe 4 în grilă, rezultat care consemnează oricum cea mai bună calificare a olandezului abia ajuns la majorat.

Ferrari, de la care toată lumea aştepta miracole pe un circuit pe care a testat în martie in extenso, se regăseşte abia în linia a 3-a. Kimi Raikkonen a fost mai rapid decât Sebastian Vettel, însă cei doi au de recuperat pentru cursă un handicap de cel puţin o secundă faţă de Mercedes.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Prin ce trece acum Kate, detalii care te lasă fără cuvinte. Frumuseţea ei ar fi rămas doar o amintire. Noi...
Digi FM
Dorian Popa, întrebat dacă a înșelat-o pe Claudia, fosta lui iubită: "Am greșit. Cred că este de ajuns să...
Pro FM
Anda Adam a filmat de la etajul 28 furtuna din Dubai și străzile inundate pe care oamenii și-au abandonat...
Film Now
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Adevarul
Turist italian șocat de mașinile scumpe din București: „Sunt mai multe BMW-uri decât în Germania" VIDEO
Newsweek
VIDEO Rachete SUA ATACMS au distrus 5 lansatoare rusești de 3.000.000.000$, în Crimeea într-o noapte
Digi FM
O femeie a încercat să obțină un împrumut cu un cadavru în scaun cu rotile: “Unchiule, mă asculți? Trebuie să...
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu...
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce...
Film Now
Brian Cox critică performanța lui Joaquin Phoenix în filmul „Napoleon”: „Aș fi interpretat acel rol mult mai...