Fed Cup. Eugenie Bouchard, umilită a doua oară. Andreea Mitu a învins-o în setul decisiv

Data publicării:
andreea mitu - digisport

FOTO: Arturo Velazquez, fedcup.com

Andreea Mitu, care are 23 de ani, a debutat duminică în Fed Cup. Locul 104 WTA, ea a înlocuit-o pe Irina Camelia-Begu, care, din cauza unei accidentări, nu a mai putut juca cu Eugenie Bouchard, așa cum era programat, în meciul al doilea de la Montreal, din cadrul Fed Cup.

 Andreea Mitu e la prima convocare în formația României.  

Partida dintre Eugenie Bouchard și Andreea Mitu a durat o oră şi 58 de minute.

Sâmbătă, Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, a fost învinsă, cu scorul de 4-6, 7-5, 6-4, de Francoise Abanda, locul 260 WTA, în primul meci al întâlnirii de la Montreal, dintre Canada şi România.

În a doua partidă, Alexandra Dulgheru, locul 69 WTA, s-a impus, tot sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, astfel că România a egalat, 1-1, scorul în întâlnirea cu Canada, după prima zi. Meciul a fost unul intens comentat, din cauza unui gest - considerat nesportiv - pe care îl făcuse Eugenie Bouchard în ajun, la tragerile la sorți. Aceasta refuzase să dea mâna cu Alexandra Dulgheru.

Tot duminică mai sunt programate partidele Francoise Abanda - Alexandra Dulgheru şi Gabriela Dabrowski /Sharon Fischmann - Andreea Mitu/Raluca Olaru.

Învingătoarea din partida Canada-România va evolua în 2016 în cea mai înaltă divizie a competiţiei, iar învinsa va juca în Grupa Mondială II.

Andreea Mitu, în lacrimi după victorie 

Andreea Mitu a izbucnit în plâns, după ce a reuşit, duminică, să o învingă pe sportiva canadiană Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, obţinând un punct important pentru România, scrie Mediafax.

„La început nici nu mă aşteptam să joc! Sunt fericită că am câştigat şi vreau să le mulţumesc tuturor de aici pentru susţinere.  Mi-am spus să fiu pozitivă, să-mi fac jocul, să joc fiecare punct, să privesc către echipa mea pentru susţinere. Să evoluezi pentru ţara ta este ceva special, deci nu pot compara acest succes cu o victorie în circuit”, a declarat Mitu, pentru site-ul Fed Cup, după succesul de duminică, obţinut în faţa unei adversare clasate mai bine cu aproape o sută de locuri în ierarhia WTA.

Andreea Mitu, 23 de ani, a fost selecţionată în echipa României după ce Simona Halep, locul 3 WTA, şi Monica Niculescu, locul 61 WTA, au declinat participarea. Totuşi, Mitu nu ar fi evoluat dacă Irina-Camelia Begu, locul 33 WTA, nu s-ar fi accidentat în meciul de sâmbătă, cu Francoise Abanda.

Încurajată de numeroşi suporteri români (vezi VIDEO), Andreea Mitu, locul 104 WTA, s-a impus, cu scorul de 4-6, 6-4, 6-1, duminică, în faţa sportivei Eugenie Bouchard, locul 7 WTA, aducând echipa tricoloră în avantaj, scor 2-1, în întâlnirea cu Canada, de la Montreal, din barajul pentru Grupa Mondială a Cupei Federaţiei. Jocul i-a impresionat până și pe canadieni, care au remarcat că Eugenie Bouchard a pierdut acasă ambele meciuri individuale din Fed Cup. „Bouchard nu mai știe să câștige. A fost umilită pentru a doua oară în fața propriilor suporteri”, comentează Radio Canada.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri