FED CUP. Presa străină despre reuşita României: „Alexandra Dulgheru şi-a luat revanşa”

Data publicării:
bucurie fed cap federatia romana de tenis

„Eugenie Bouchard a fost învinsă după ce a refuzat să dea mâna cu adversara sa”, titrează canadienii de la CBC, în ediţia electronică. Sportiva şi-a luat, astfel, revanşa pentru gestul de la ceremonia de dinainte de partidă, mai scriu aceştia.

Fata de Aur, aşa cum este numită Eugenie Bouchard de cei de la Montreal Gazette, a explicat de ce a refuzat să dea mâna cu Alexandra Dulgheru, înainte de meciul de sâmbătă.

„Nu a fost ceva personal. Nu cred că e bine să urez noroc adversarei mele înainte de meci”, a declarat ea.

Chiar şi aşa, jurnaliştii de la Montreal Gazette au criticat-o pe sportivă, care, spun ei, a dat dovadă snobism prin acest gest.

Nici gestul făcut de echipa noastră nu a fost văzut cu ochi buni în presa internaţională. Le Figaro a titrat „România îşi bate joc de Canada”, adăugând că „Alexandra Dulgheru nu a ratat oportunitatea de a-i plăti cu aceeaşi monedă. În glumă, toţi cei din echipa României au mimat atitudinea lui Eugenie Bouchard”.

Cristian Tudor Popescu: România înseamnă în acest moment tenis la nivel mondial

Publicaţia „La Presse” titrează: „Canada se înclină în faţa României”, remarcând că Andreea Mitu a dovedit că are caracter în meciul împotriva numărului 1 canadian.

Publicaţia „The Star” aminteşte că e prima oară, în ultimele decenii, când România se califică între cele mai bune opt echipe feminine de tenis din lume, în Grupa Mondială a Fed Cup.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri