FINALA ROLAND GARROS. Simona Halep-Maria Șarapova, 1-2. Românca pierde finala, dar devine numărul 3 WTA 

Data publicării:
simona halep rolandgarros com

ACTUALIZARE 20.30. Simona Halep a postat pe Facebook un mesaj în care spune că este și dezamăgită, dar și fericită de rezultatul meciului.

______________________

Simona Halep a pierdut finala de la Roland Garros, însă performanţa ei rămâne una remarcabilă. Jucătoarea de 22 de ani a jucat pentru prima dată în carieră în ultimul act al unui turneu de Grand Slam şi nu a fost o victimă inocentă în faţa mult mai experimentatei Maria Şarapova. Meciul a durat mai mult de trei ore.

Cristian Tudor Popescu, jurnalist și comentator de tenis, a vorbit la Digi24 despre finala de la Roland Garros.

„Nu vreau să aud că Simona a pierdut acest meci. Simona a câștigat astăzi încă un prag în drumul ei către sus și înainte în tenis. Meciul de astăzi rămâne în istoria Roland Garros ca unul dintre cele mai frumoase finale, cu acest meci Simona a dovedit întregii lumi că este o mare jucătoare”, a spus el.

„Cu atât mai mare este meritul ei cu cât reușit acest rezultat extrem de strâns ci Șarapova”, a adăugat Cristian Tudor Popescu.

Și fostul antrenor al Simonei Halep spune că jucătoarea a câștigat. 

„Felul în care a jucat ne arată că este o mare campioană, doar timpul o mai împiedică să câștige concursul de Grand Slam”, spune el.

„A fost un meci fantastic, nu neapărat cu Șarapova, o finală fantastică de Roland Garros. De mult nu a mai fost o așa finală cu mingi spectaculoase. A fost un meci între două mari campioane, una actuală, alta în devenire”, a mai spuus Adrian Marcu.

_________________________

ACTUALIZARE 19.16. 6-4 pentru Maria Șarapova, care câștigă finala în fața Simonei Halep.

ACTUALIZARE 19.12. 5-4 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 19.10. 4-4. Simona Halep egalează.

ACTUALIZARE 19.03. 4-3 pentru Maria Șarapova. Simona Halep recuperează un game.

ACTUALIZARE 19.00. 4-2 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 18.56. 3-2 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 18.53. Maria Șarapova egalează: 2-2.

ACTUALIZARE 18.42. 2-1 pentru Simona Halep.

ACTUALIZARE 18.38. Simona Halep egalează: 1-1.

ACTUALIZARE 18.34.  1-0 în setul decisiv pentru Maria Şarapova, care urmează la serviciu.

ACTUALIZARE 18.24. Simona Halep câștigă al doilea set cu 7-6.

ACTUALIZARE 18.15. 6-6. Urmează tiebreak.

ACTUALIZARE 18.09. 6-5 pentru Simona Halep.

ACTUALIZARE 18.03. 5-5. Maria Șarapove egalează.

ACTUALIZARE 17.59. 5-4 pentru Simona Halep. 

ACTUALIZARE 17.41. 4-4. Din nou egal.

ACTUALIZARE 17.47. 4-3 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 17.41. 3-3. Simona Halep egalează din nou.

ACTUALIZARE 17.36. 3-2 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 17.30. 2-2. Simona Halep egalează.

ACTUALIZARE 17.25. 2-1 pentru Maria Șarapova. Simona Halep reduce din diferență.

ACTUALIZARE 17.22. 2-0 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 17.16. A început setul al doilea. Maria Șarapova conduce cu 1-0.

ACTUALIZARE 17.14. Cafenelele din centrul Bucureştiului sunt pline de susţinători ai Simonei Halep. Aceștia urmăresc cu sufletul la gură fiecare minge.

ACTUALIZARE 17.10. Maria Șarapova a câștigat primul set cu 6-4.

ACTUALIZARE 17.04. 5-4 pentru Maria Șarapova. Simona Halep e la un pas de a egala scorul.

ACTUALIZARE 17.01. 5-3 pentru Maria Șarapova. Simona Halep recuperează un game.

ACTUALIZARE 16.57. 5-2 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 16.54. 4-2 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 16.38. 3-2 pentru Maria Șarapova.

ACTUALIZARE 16.38. 2-2. Maria Șarapova a egalat.

ACTUALIZARE 16.29 Simona Halep câștigă primul game.

ACTUALIZARE 16.13. A început partida, cu serviciul Mariei Șarapova.

ACTUALIZARE ORA 14.00  Prima veste bună de la Paris vine de la meteorologi, chiar dacă este noros, ei spun că nu va ploua astfel că partida va începe la ora stabilită, ora 16, relatează trimisul Digi24 la Paris, Ciprian Bălțoiu. O a doua veste bună este că Simona Halep se simte foarte bine la acest turneu, s-a odihnit în ultimele ore şi spune că ştie cum trebuie să lupte împotriva Mariei Șarapova. Va fi cea de-a doua finală dintre cele două jucătoare în decurs de mai puțin de o lună, după cea pierdută de Simona Halep la Madrid.

________________________________

România întreagă așteaptă bucuria unei mari victorii. Mesajele de încurajare pentru Simona Halep au venit inclusiv din Afganistan, de la soldații români de acolo, sau din Parlamentul de la Chișinău.

Mesaje de încurajare pentru Simona au venit și de la alți sportivi. Alexandru Dedu, preşedinte FR Handbal, Leonard Doroftei, Andreea Răducan sunt printre cei care i-au transmis Simonei că sunt alături de ea.

Și actorii de la festivalul TIFF au avut un mesaj pentru jucătoare.

Finala feminină a turneului de tenis Roland Garros va putea fi urmărită în direct la Bucureşti, gratuit, pe ecranul cinematografului în aer liber din parcul Herăstrău, potrivit Primăriei Capitalei.

Parizienii aşteaptă şi ei finala dintre Halep şi Şarapova. Un ecran gigant a fost instalat chiar lângă turnul Eiffel. 

Jucătoarele din România au evoluat de trei ori în istorie în finale la Roland Garros. Virginia Ruzici a câştigat singurul titlu în 1978 şi a jucat încă o finală în urmă cu 34 de ani. Virginia Ruzici este, de altfel, managerul Simonei Halep. Fosta campioană de la Roland Garros este optimistă înaintea finalei pe care o joacă astăzi Simona Halep. 

Simona e impresionantă, pentru că de la începutul turneului a putut gestiona o anumită stare de nervozitate. Doreşte foarte mult turneul acesta, este visul ei. Și iată că e în finală, câştigând fiecare din cele șase meciuri de până acum în două seturi”, a declarat Virginia Ruzici. Declarația completă o puteți citi pe digisport.ro

Simona Halep nu va avea o misiune uşoară pe zgura de la Paris. O va întâlni pentru a patra oară în carieră pe Maria Şarapova.

Simona Halep va juca prima finală de Grand Slam din carieră chiar în oraşul ei preferat. Simona le-a spus francezilor că este îndrăgostită de Paris şi le-a dezvăluit unul dintre secretele care au ajutat-o în acest an: şi-a cumpărat din capitala Franţei o brăţară care i-a purtat noroc la Roland Garros.

Adversar dificil

Fost număr unu mondial în mai multe rânduri, rusoaica este o adevărată legendă a tenisului mondial.

Şarapova a câştigat toate cele patru turnee de mare şlem şi a încasat de-a lungul carierei premii în valoare de 28 de milioane de dolari.

Cu o victorie în finala de astăzi, Halep va ajunge la câştiguri totale de aproape 6 milioane şi jumătate de dolari. De altfel, jucătoarea noastră se află pe locul al doilea într-un top al premiilor încasate de tricolori din tenis. Dintre toţi tenismenii romani, doar Andrei Pavel a adunat mai mulți bani de-a lungul carierei. Ilie Năstase, deşi a fost lider în ierarhia mondială, a strâns doar două milioane de dolari.

Maria Șarapova, în acest moment, este una dintre cele mai îndrăgite sportive la nivel mondial. La 1 decembrie 2012, jucătoarea născută la Niagan, în vestul Siberiei, devenea sportiva cu cel mai mare număr de urmăritori pe Facebook - 11 milioane de fani.

Cele două jucătoare s-au întâlnit până acum de trei ori, iar Simona Halep a fost învinsă de fiecare dată. În 2012, Şarapova s-a impus la Indian Wells şi Beijing, iar în acest an rusoaica a câştigat confruntarea din finala turneului de la Madrid.

Susţinută de întreaga Românie, Simona a defilat la această ediţie a open-ului francez: s-a calificat în finală fără să piardă vreun set, în timp ce adversara sa a pierdut câte un set în ultimele trei meciuri disputate. Martina Hinghis - în 1997 - este ultima jucătoare care a reuşit performanţa Simonei.

Finala de la Roland Garros va avea şi o miză financiară uriaşă pentru un jucător din România: 1 milion 650 de mii de euro va primi câştigătoarea turneului de la Paris.

Tactică specială pentru finală

Mats Willander a comparat-o pe Simona Halep cu Novak Djokovic. Jucătoarea noastră a avut apoi ocazia să îi dezvăluie fostului mare tenismen secretele sale: „Întotdeauna studiez adversara, pentru a vedea ce trebuie să fac în timpul meciului. Am multe planuri atunci când intru pe teren, dar cel mai important este să îmi fac jocul, să fiu agresivă şi să stau aproape de linia din spate”.

În finala cu Maria Șarapova, Simona Halep trebuie să schimbe planul. „În cazul în care cineva are lovituri puternice, precum Maria, e foarte greu sa stai pe linia de fund, pentru ca mingea te împinge în spate. Aşa că trebuie să pun presiune şi să nu o las să îşi facă jocul”, a spus Simona.

Maria Șarapova este una dintre cele mai superstițioase jucătoare din circuit. „Îmi leg şiretul stâng înaintea celui drept. (De ce?) Nu ştiu, dar o fac... (O faci de când erai copil?) Nu, este doar o rutină. Cred că rutina se transformă deseori în superstiţii”, a spus Șarapova.

Roland Garros, în cifre

O tonă de banane pentru jucători, 60 de mii de mingi folosite şi peste 300 de mii de suveniruri cumpărate de spectatori. Aşa poate fi descris în cifre Roland Garros, una dintre cele mai vechi competiţii de tenis din istorie. Multe zerouri sunt şi în dreptul premiilor, care, în acest an, au stabilit un record.

Când spui Roland Garros, te gândeşti la zgură, tenis de calitate şi premii uriaşe. Turneul de la Paris înseamnă însă mai mult decât atât. Spectatorii au rolul cel mai important.

Încasările din bilete reprezintă cea mai importantă sursă de venit pentru organizatori. Peste 400.000 de fani i-au urmărit din tribune pe Djokovic, Nadal sau Federer în acest an. Fiecare a plătit un bilet cu preţul între 20 şi 162 de euro, ceea ce înseamnă un profit de peste 20 de milioane de euro.

Bani vin şi din suveniruri. În cele două săptămâni de turneu, spectatorii au cumpărat peste 300.000 de obiecte cu însemnele Roland Garros.

Sponsorizările sunt şi ele din ce în ce mai mari, astfel că turneul de la Roland Garros are o cifră de afaceri de 162 de milioane de euro.

Încasări mari înseamnă şi premii uriaşe. Câştigătorul primeşte 1,65 milioane de euro, în timp ce jucătorul eliminat în primul tur pleacă acasă cu 24.000 de euro.

Dacă ne referim la mâncarea şi la băutura din timpul turneului, cifrele sunt iarăşi impresionante. 48.000 de litri de apă, 1,5 tone de paste şi o tonă de banane consumă jucătorii prezenţi în competiţie. Pe terenul de joc, sunt folosite 60.000 de mingi şi peste 3700 de rachete. Lungimea racordajului este mai mare decât distanţa dintre Brăila şi Galaţi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri