Flavia Pennetta a câștigat US Open și și-a anunțat retragerea

Data publicării:
pennetta us open - GettyImages-487926854

©FOTO: GULLIVER/GETTYIMAGES

Precedentele trei titluri la US Open fuseseră adjudecate de liderul mondial, americanca Serena Williams, învinsă în semifinale de Vinci și care își adjudecase și cele trei titluri de Mare Șlem din acest an, Australian Open, Roland Garros și Wimbledon.

Flavia Pennetta și-a anunțat retragerea din activitate imediat după încheierea finalei. Italianca a mărturisit că luase decizia înainte turneului american.

Pennetta (33 ani), victorioasă în semifinale în fața româncei Simona Halep, s-a impus într-o oră și 33 de minute, ambele italience reușind cele mai bune performanțe din carierele lor. Pentru Pennetta a fost a 49-a participare la un turneu de Mare Șlem.

Flavia Pennetta (26 WTA), a doua italiancă învingătoare într-un turneu de Mare Șlem la simplu, după Francesca Schiavone (Roland Garros, 2010), o conduce acum pe Vinci (32 ani, 43 WTA) cu scorul de 6-4 la meciurile directe. Și precedenta victorie a Flaviei a fost tot la US Open, în 2013, cu 6-4, 6-1, în sferturi.

În finală, Pennetta a demonstrat că este jucătoarea mai valoroasă, având procentaje mai bune la ambele servicii, mai multe lovituri direct câștigătoare (28-21) și mai puține erori neforțate (22-30).

Pennetta este a patra cea mai în vârstă jucătoare din „era” Open care câștigă un titlu de Mare Șlem.

Finala masculină de dublu a fost câștigată de francezii Pierre-Hugues Herbert/Nicolas Mahut (N.12), finaliștii de la Australian Open, care au dispus de cuplul Jamie Murray (Marea Britanie)/John Peers (Australia/N.8), finaliști la Wimbledon, cu 6-4, 6-4.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri