Formula 1. Hamilton a reușit primul pole position al sezonului

Data publicării:
61457 61457 lewis hamilton mercedes-60416

Englezul transferat la începutul acestui sezon la Mercedes a dominat toate cele trei sesiuni și a stabilit cel mai bun timp: 1:34.484, dar mai sunt încă patru piloți într-o singură secundă: Raikkonen (+0.277), Alonso (+0.304), Rosberg (+0.377) și Massa (+0.449).

Prima poziție de pe grila de start s-a disputat până la ultima reprezentație, cea a lui Hamilton, care a făcut un tur perfect și l-a devansat pe Raikkonen.

Acesta a fost cel de-al 26-lea pole position obținut de Lewis Hamilton în carieră și primul din acest sezon de Formula 1.

Zi nefastă pentru Red Bull

Campioana mondială Red Bull are probleme în China, la prima cursă de după scandalul care a zguduit-o din interior, iscat între cei doi piloți. Campionul mondial Sebastian Vettel a derapat în turul rapid Q3 și este abia al nouălea pe grila de start.

Colegul său, Mark Webber, este urmărit de ghinioane. La Sepang, a fost privat de o victorie de etapă, după ce Vettel l-a depășit, nesocotind ordinele echipei, iar acum nu a reușit să termine calificările, furnizând surpriza zilei de sâmbătă. A abandonat în al 14-lea viraj din a doua sesiune, iar cei de la Red Bull au anunțat că a rămas fără combustibil. A terminat pe locul al 14-lea în Q2 și a mai intrat în ultima rundă.

Grila de start în Marele Premiu al Chinei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri