FORMULA 1. Lewis Hamilton a câștigat Marele Premiu al Malaeziei

Data publicării:
239248 239248 hamilton

Hamilton a condus cursa de la start și n-a cedat niciun tur primul loc, singurul din față pe grilă care a avut probleme fiind Sebastian Vettel. Germanul a pierdut la start două locuri, dar a revenit și a terminat pe trei, în urma coechipierului lui Hamilton, Nico Rosberg.

Învingător în Australia, în prima etapă, Rosberg a urcat o poziție față de grilă și conduce clasamentul general al piloților, după locul doi reușit la Sepang.

Pentru Hamilton acesta este primul succes după 10 curse, timp în care britanicul n-a mai reușit nici măcar vreun podium. El a câștigat pe 28 iulie 2013 Marele Premiu al Ungariei, singurul succes dins ezonul trecut pentru campionul lumii din 2008.

În prima etapă a acestui an, Marele Premiu al Australiei, Hamilton a plecat ca și la Sepang din Pole Position, dar a abandonat și n-a încheiat cursa. Victoria de duminică e a 23-a a carierei britanicului în vârstă de 29 de ani și prima în Malaezia, unde cea mai bune clasare fusese un loc 2, în 2007.

Pentru Mercedes este prima oară după 49 de ani când reușește să ducă ambele mașini pe primele două locuri ale unui Mare Premiu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri