FOTO. „Fenomenul banana”. Reacția lui Dani Alves a declanșat o campanie virală împotriva rasismului

Data publicării:
254318 254318 episodul banana

Gestul spontan lui Dani Alves din meciul Villarreal-Barcelona a dat naştere unei noi campanii antirasism. După ce fundaşul catalanilor a ridicat şi apoi a mâncat o banană aruncată din tribune, oamenii apropiaţi lui Alves au reaţionat imediat.

Neymar a postat pe un cont de socializare o poză cu mesajul „Suntem toţi maimuţe”, în care apare alături de fiul său. Argentianianul Kun Aguero şi belgianul de la Napoli, Dries Mertens, au publicat şi ei fotografii prin care sprijină gestul lui Dani Alves.

„Mă confrunt de 11 ani cu aceeaşi problemă în Spania şi nu pot decât să mă amuz. Mi se întîmplă adesea astfel de lucruri, pe toate stadioanele pe care joc în Spania. E o ruşine, microbiştii pot să te placă sau nu, pot fi momente tensionate în meci, dar suporterii ar trebui să se concentreze şi să-şi susţină echipa. Până nu vor fi luate măsuri nimic nu se va schimba”, a spus el.

Fost jucător la Pandurii şi Gaz Metan, brazilianul Eric s-a confruntat şi el cu insultele rasiste ale fanilor. Dacă era în locul lui Dani Alves, Eric proceda la fel.

Dacă sunt pe stadion și îmi aruncă o banană, eu o mănânc, n-am treabă”, a spus Eric.

Şi în Italia, rasismul a creat mari probleme în ultimii ani. Jucătorii Milanului, Mario Balotelli şi Kevin Constant, au vrut să iasă de pe teren din cauza cântecelor rasiste ale fanilor adverşi. Ghanzul Kevin Prince Boateng a avut cea mai dură reacţie. În timpul unui meci amical, fostul mijlocaş al rossonerilor a şutat cu mingea spre spectatorii din tribune care imitau sunete de maimuţă. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri