FOTO. Japonezii au modificat proiectul stadionului olimpic. Cum va arăta arena de 1,3 miliarde de euro

Data publicării:
stadion2 1

Capacitatea şi înălţimea arenei nu vor fi afectate, dar dimensiunile lojelor VIP vor fi reduse, la fel amploarea unui muzeu şi numărul locurilor de parcare, a anunţat Consiliul Sportului din Japonia.

Stadionul de 80.000 de locuri va fi construit în estul capitalei, în locul arenei folosite la Jocurile Olimpice din 1964. În zona respectivă se află numeroase parcuri şi sanctuare şintoiste. Asociaţii ale cetăţenilor din Tokyo au criticat amploarea proiectului, subliniind că stadionul de 70 de metri înălţime va afecta celelalte clădiri din cartierul în care limita este de 15 metri înălţime.

Consiliul Sportului din Japonia a precizat că suprafaţa destinată viitoarei construcţii a fost redusă cu un sfert, la 220.000 de metri pătraţi. Organziaţia nu a precizat ce economie va aduce noul proiect, însă presa niponă a estimat că stadionul va costa 1,3 miliarde de euro, în loc de 2,2 miliarde cum se calculase iniţial.

Proiectul va fi realizat tot pe baza planurilor arhitectului britanic de origine irakiană Zaha Hadid şi va respecta normle CIO, care cer un acoperiş retractabil şi o configuraţie a locurilor care să poată fi modificată. Înaintea JO din 2020, noul stadion va găzdui şi meciuri din cadrul Cupei Mondiale de rugby, din 2019.

Capitala Japoniei, Tokyo, a fost desemnată, la 7 septembrie, drept gazdă a Jocurile Olimpice de vară din 2020, în cadrul reuniunii Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), de la Buenos Aires.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri