FOTO VIDEO Presa străină despre „fenomenul” Simona Halep: Este copleşitoare / A jucat perfect / Stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva

Data publicării:
hallllep

Simona Halep este copleşitoare”, a scris Agenţia France Presse, după ce constănțeanca a ajuns în finala turneului de Grand Slam de la Roland Garros. „Nu a pierdut nici un set în şase meciuri. Nu a fost nicio clipă îngrijorată cu adevărat - poate doar în al doilea set al meciului cu Petkovici”, mai notează agenția franceză, care are doar cuvinte de laudă despre jucătoare de tenis din România.


Imediat după încheierea meciului, pe site-ul oficial al competiţiei de la Roland Garros se putea citi: Simona Halep „stăpâneşte geometria terenului ca nimeni altcineva”:

A reuşit! Singura jucătoare din Top 5 care a trecut cu bine de o primă săptămână plină de surprize, Simona Halep, s-a calificat pentru prima dată într-o finală de Grand Slam. Prima jumătate de oră de joc al româncei de 22 de ani în faţa nemţoaicei cu cinci ani mai mare a fost dominată de "fenomenul Halep"”, se spune despre semifinala dintre Simona Halep şi jucătoarea din Germania, Andrea Petkovici.


***

Cotidianul francez L'Equipe notează că Simona Halep a practicat un joc extraordinar: „Românca a lăsat furtuna să treacă, jucând în continuare de pe linia de fund. Chiar dacă a avut suişuri şi coborâşuri, ea nu şi-a schimbat strategia: tot timpul a trimis mingea înapoi, a profitat de cea mai mică ocazie, în special cu lovituri de dreapta şi căutând unghiuri. A fost perfect.

***

Despre performanța Simonei a scris şi New York Times. Publicația americană notează că Halep a avut cea mai spectaculoasă ascensiune în ultimul an şi că se află cu patru poziții înaintea adversarei sale din finală, rusoaica Maria Sharapova.




Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri