Franţuzoaica Marion Bartoli a câştigat turneul de la Wimbledon fără să fi pierdut vreun set

Data publicării:
RT marion bartoli wimbledon jt 130706 16x9 992

Jucătoarea franceză de tenis Marion Bartoli a câştigat turneul de la Wimbledon, după ce a învins-o în finală pe germana Sabine Lisicki în două seturi, 6-1, 6-4, după o oră şi 21 de minute de joc. Ea nu a pierdut niciun set în cele şapte meciuri disputate.

Este prima victorie într-un turneu de Mare Şlem pentru franţuzoaica de 28 de ani, care a mai fost finalistă la Wimbledon în 2007, când a pierdut în faţa lui Venus Williams. La Roland Garros, ea a ajuns în semifinale (2011), iar la Australian Open şi US Open nu a trecut de sferturi.

Bartoli, N.15 mondial, este prima franţuzoaică învingătoare într-un turneu de Mare Şlem după Amélie Mauresmo în 2006, tot la Wimbledon. De la începutul erei Open, în 1968, singurele franţuzoaice învingătoare în turnee de Mare Şlem sunt Bartoli, Mary Pierce şi Mauresmo.

Victoria lui Bartoli este o mare surpriză, franţuzoaica având la startul turneului cota 125 la 1 la casele de pariuri. Ea a profitat de o tragere la sorţi favorabilă devenind prima jucătoare ce triumfă la Wimbledon fără să întâlnească vreo adversară din Top 15.

"Când am început turneul, pe terenul 14, dacă mi-aţi fi spus că voi câştiga trofeul m-aş fi gândit că este imposibil. Este incredibil să ţin acest trofeu în mână. A fost visul meu de când aveam şase ani", a spus Bartoli.

Ea a câştigat cele şapte meciuri ale sale fără să piardă vreun set.

Fraţii Bryan au intrat în istorie

Proba masculină de dublu a revenit gemenilor americani Bob şi Mike Bryan, principalii favoriţi, care au învins cu 3-6, 6-3, 6-4, 6-4, perechea Ivan Dodig/Marcelo Melo (Croaţia/Brazilia), cap de serie numărul 12.

Fraţii Bryan au reuşit o performanţă unică în tenis: nicio altă pereche nu a mai deţinut toate cele cinci trofee importante în acelaşi timp (Australian Open, Roland Garros, Wimbledon, US Open şi Jocurile Olimpice).

În septembrie, la US Open, cei doi fraţi vor încerca să realizeze Marele Şlem şi să egaleze recordul din 1951 al australienilor Ken McGregor şi Frank Sedgman, singurii care au câştigat cele patru turnee de Grand Slam în acelaşi an.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri