FRF a depus candidatura pentru organizarea a patru meciuri de la EURO 2020 în România

Data publicării:
Stadionul National - National Arena 3

„Joi, 24 aprilie, Federația Română și-a depus candidatura la Euro 2020 pentru organizarea a 4 meciuri. Acest proiect este un demers național pe care trebuie să ni-l asumăm cu toții. Voi face tot ce îmi stă în putere să găzduim meciuri. Găzduirea va avea beneficii nenumărate: simbolic, financiar și al imaginii, dar și posibilitatea ca România să dispute o parte dintre meciuri chiar la București”, a declarat Răzvan Burleanu, la Digi Sport 3.

Forul continental a anunțat sâmbătă, pe site-ul oficial, că a primit 19 dosare de candidate pentru a găzdui meciuri de la Campionatul European din 2020. Printre acestea, se află şi România.

Sunt prevăzute 13 pachete diferite de meciuri, cu 12 pachete-standard, incluzând 3 meciuri din grupe şi unul din faza eliminatorie (optimi sau sferturi), şi un pachet pentru semifinale şi finală. Pentru acest ultim pachet candidează Londra şi Munchen.

„Pentru 2020 candidăm cu un singur oraș și un singur stadion: Național Arena. Meciurile de calificare pentru EURO 2020 pot fi organizate pentru echipa României și în alte orașe din țară, dar la turneul final va fi doar Bucureștiul. În luna septembrie așteptăm decizia finală.

Din punctul meu de vedere sunt șanse foarte mari. Prin urmare acest proiect este unul amplu și trebuie să ne implicăm cu toții. Ar fi un eveniment de maximă importanță pentru fotbalul românesc”, a mai declarat Burleanu.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri