Fuziune în baschetul românesc: Steaua CSM București amenință supremația Asesoft Ploiești

Data publicării:
minge baschet sigla steaua

O nouă echipă vrea să pună capăt supremaţiei ploieştenilor de la Asesoft. Steaua, CSM Bucureşti şi CS Baschet Atletic Bucureşti au fuzionat şi sunt pregătite să devină o adevărată forţă în Liga Naţională de baschet masculin.

Noua formaţie se va numi Steaua CSM Bucureşti, iar protocolul va dura timp de patru ani. CSM-ul va susţine clubul cu 500.000 de euro anual, iar roş-albaştrii vor pune la dispoziţie sala în care se vor disputa meciurile de pe teren propriu.

„Cred că publicul, iubitorul de sport, de baschet în cazul de față, bucureștean avea nevoie de o echipă ca aceasta, o echipă în care să creadă, o echipă care să se bată în prima fază pentru accederea pe podium în campionatul național și după aceea, de ce nu, în viitorul apropiat, într-o etapă, într-o cupă europeană”, a spus George Boroi, președintele CSA Steaua.

„Ne dorim să îi readucem pe steliști acolo unde le este locul, adică alături de echipă, să simtă că sunt parte din echipă. Ne dorim ca ei să pună umărul odată cu noi, să readucem performanța În București și la Steaua”, a adăugat Virgil Stănescu, preşedintele Steaua CSM.

Odată cu formarea noii echipe, în prima ligă va rămâne un loc disponibil. Cel mai probabil, Dinamo va avea câştig de cauză şi va continua pe prima scenă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri