Gala atletismului bihorean

Data publicării:
sport 20atletism-41368

Chiar dacă rezultatele pe plan internaţional nu s-au ridicat la nivelul aşteptărilor, ierarhia finală a fost dată de titlurile naţionale. Astfel, cea mai bună atletă în 2012 a fost desemnată Cornelia Deiac, dublă campioană naţională la săritura în lungime. Ea a fost urmată pe podium de Bianca Lazăr Fazecaş, locul XI la mondialele de la Barcelona, în vreme ce Ligia Grozav, atleta anului 2011, şi Korozsi Dorina au împărţit treapta a treia a podiumului.

„Un an slab, dar slab în ce sens, dacă raportăm la anul precedent când Cornelia a fost finalistă la Paris, la europene, la universiadă şi Ligia a fost campioană mondială. Numai când ai asemenea repere ridicate este foarte greu să ai. Mulţumitor este faptul că avem 40 de atleţi din Bihor între primii trei în România, începând de la nouă ani până la 30 de ani", a spus organizatorul galeir, Virgil Preda.

Cu gândul la europene şi mondiale, atleta judeţului recunoaşte că olimpiada din 2016 îi face cu ohciul, însă până atunci Cornelia are alte planuri.

„Un nou record personal în primul rând, asta mi-aş dori cel mai mult şi să mă apropiu, să fiu cât mai aproape de Rio", a declarat atleta anului.

Gala nu a uitat nici de cei mai mici practicanţi ai atletismului şi s-au acordat premii speciale pentru secţiunile: "piticul de viitor", speranţe şi confirmări.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri