Gazonul de pe Arena Națională, schimbat pentru a șasea oară: „A fost achiziţionat deja sistemul cu ultraviolete”

Data publicării:
ARENA NATIONALA 22.09

FOTO: Guliver/Getty Images

Arena Națională se pregătește pentru a șasea acțiune de schimbare a gazonului de la inaugurarea arenei, care s-a petrecut la 6 septembrie 2011, cu ocazia partidei dintre România și Franța, scor 0-0, din preliminariile pentru Euro 2012.

Primăria Capitalei a achiziţionat un sistem de lămpi cu raze ultraviolete pentru a spori durata de viaţă a gazonului Arenei Naţionale, covorul de iarbă urmând a fi schimbat înaintea partidei România-Ungaria, din preliminariile Euro 2016. Oficialii primăriei doreau achiziţionarea unui astfel de sistem de iluminare, dar şi al unuia de microclimat încă din 2011, când Arena Naţională a primit dreptul de organizare a finalei Ligii Europa din 2012, scrie digisport.ro.

„E un grafic de lucrări la Arena Națională, a fost achiziționat deja sistemul cu unde ultraviolete, care va ajuta la menținerea suprafeței de joc pentru o perioadă de timp mult mai mare. Gazonul va fi schimbat până la meciul cu Ungaria și va fi unul foarte bun”, a spus Răzvan Burleanu, președintele FRF.

Filmul zilei: Victor Ponta și-a lansat candidatura pe Arena Națională, chiar de ziua lui

În afara echipei naționale, pe Arena Națională își dispută și Steaua cele mai tari partide atât din campionat, cât și din Europa League. Astfel se face că gruparea roș-albastră este nevoită să dispute derby-ul cu Astra în Ghencea, duminica viitoare de la ora 21:00.

Primul meci pe noul gazon se va disputa peste trei săptămâni, atunci când România va disputa al doilea meci al preliminariilor pentru Euro 2016, contra Ungariei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri