George Becali şi-a construit notorietatea pe seama clubului Steaua

Data publicării:
Gigi Becali

Becali nu va participa la sărbătorirea titlului cu numărul 24 câştigat de Steaua, după o aşteptare de şapte ani. Patronul campioanei din Liga 1 este însă convins că echipa lui Laurenţiu Reghecampf nu va fi afectată după condamnarea sa. Becali a declarat că va urmări din închisoare fiecare meci al roş-albaştrilor.

George Becali a preluat clubul Steaua în 2003 de la fraţii Păunescu, însă detaliile tranzacţiei nu au fost niciodată făcute publice. Chiar dacă a căpătat notorietate în calitatea sa de patron al celui mai titrat club de fotbal din România, Becali nu a figurat niciodată în acte nici ca acţionar, nici ca oficial al Stelei. Sub conducerea sa, roş-albaştrii au cucerit trei titluri, o Cupă a României şi o supercupă. Tot cu Becali patron, steliştii au ajuns în 2006 în semifinalele Cupei UEFA şi au participat de trei ori în grupele UEFA Champions League. George Becali nu va putea sărbători cucerirea titlului cu numărul 24, dar a dezvăluit în urmă cu o săptămână că nu îl interesează foarte mult performanţele interne ale echipei.

Becali este convins că absenţa sa în perioada următoare nu va afecta foarte mult echipa. Dacă va ajunge în grupele UEFA Champions League, Steaua va încasa cel puţin 20 de milioane de euro. Becali va conduce în continuare clubul prin intermediul apropiatului său Teia Sponte, dar şi cu ajutorul managerului general Mihai Stoica.

Recunoscut pentru declaraţiile impulsive de la finalul meciurilor, George Becali a schimbat de 22 de ori antrenorul în cei 10 ani petrecuţi la Steaua. În urmă cu patru ani, le-a suspendat abonamentele suporterilor de la Peluza Sud, care l-au contestat pentru felul în care a tratat fostele glorii ale clubului, precum Marius Lăcătuş sau Gheorghe Hagi.

Ioan Becali: Steaua va merge în continuare ca şi când nimic nu s-ar fi întâmplat

Fostul impresar Ioan Becali a declarat că echipa Steaua va fi condusă în continuare de Gigi Becali, chiar dacă finanţatorul ei a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare. Acesta susţine că proaspăta campioană se poate autofinanţa dacă se califică în grupele Ligii Campionilor.

"Nimeni de la Steaua, nici Teia Sponte, nici Virgil (n.r. - Virgil Becali, vărul lui Gigi Becali) nu va mişca un deget fără acordul lui Gigi, de asta să fiţi siguri", a spus Ioan Becali, vărul lui Gigi Becali, la un post de televiziune. 

El a afirmat că jucătorii Stelei trebuie să ştie că Gigi Becali va avea în continuare grijă de ei chiar dacă se va afla în penitenciar şi i-a asigurat pe fani că echipa "va merge în continuare ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat".

"Singura problemă ar fi ca jucătorii să-şi piardă cumpătul. Ei trebuie să creadă că şeful lor e viu şi sănătos, chiar dacă e în penitenciar. Dar el de acolo va avea în continuare grijă de ei, aşa cum a avut şi până acum. Gigi e atât de inteligent încât în acele 5-7-10 minute cât are voie la telefon sau în acele vizite de o oră, o oră şi jumătate să comunice subordonaţilor pe care îi are lucrurile pe care trebuie să le facă. Pentru a da nişte ordine nu trebuie să ai foarte mult timp, ci trebuie să fii foarte exact şi cuprinzător. Eu îi asigur, în numele lui Gigi, pe toţi susţinătorii Stelei că Steaua va merge în continuare ca şi cum nimic nu s-ar fi întâmplat", a spus fostul impresar.

Steaua se poate autofinanţa

Acesta crede că Steaua este greu de doborât şi banii pe care clubul ar urma să-i încaseze după o eventuală calificare în grupele Ligii Campionilor îi vor pemite să se autofinanţeze.

"Steaua e o echipă ajunsă pe un piedestal greu de doborât. Câştigă bani din meciurile pe care le joacă, câştigă bani din drepturile de televizare. E un club care se poate finanţa din propriile câştiguri. Acolo, el are nişte oameni pe care se bazează, atât în partea financiară, cât şi în partea managerială. Clubul Steaua va continua să-şi facă drumul lui, atât în cele două etape care mai sunt de jucat - ştim deja că este campioană - dar şi în meciurile de calificare pe care le va juca în iulie şi august pentru a ajunge în Liga Campionilor. Ajungând acolo, Steaua nu mai are nevoie de finanţare, pentru că ar putea primi între 20 şi 25 de milioane de euro pentru această calificare. Problema este doar a copiilor, problema e a lui, că va sta acolo izolat, a mamei lui, pentru că este mai bătrână şi mai bolnăvicioasă", a precizat Ioan Becali.

Dumitru Dragomir: Steaua va fi ca o turmă de oi fără păstor

La rândul său, preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, a declarat, luni, la Digisport, după condamnarea la trei ani de închisoare a lui Gigi Becali, că Steaua va fi ca o turmă de oi care nu va avea un păstor, deoarece finanţatorul lua toate deciziile.

"După părerea mea sigur va exista o defecţiune, pentru că ar fi ca o turmă de oi fără un păstor. Se mai găsesc lupi, şacali care să muşte din oi. Aşa va fi şi aici. Vor rămâne MM Stoica, Argăseală, cei doi sunt profesionişti. Teia Sponte este un om foarte inteligent, e şi Virgil care ţine lucrurile în mână. Sunt mai mulţi care să ducă spre bine clubul. Deciziile le lua Gigi Becali şi nu ştiu dacă acum va fi informat zi de zi şi va lua decizii de unde este. Mă tem că îi va fi foarte greu şi va ieşi cu psihicul la pământ oricât de multă libertate avea la televizor. Acolo e nenorocire, om întreg nu mai ieşi de acolo", a spus Dragomir, care a precizat că nu doreşte să comenteze decizia magistraţilor.

Pe de altă parte, acesta consideră că meciul Steaua - Viitorul, scor 2-5, nu a fost aranjat. "Cine spune că a fost blat e un tâmpit sau nu se pricepe la fotbal. Că Steaua nu a băgat echipa titulară este altceva şi e de discutat, dar meciul în sine a fost, din toate punctele de vedere, un meci corect. O neputinţă a rezervelor Stelei, un joc de excepţie al Viitorului. De dimineaţă, patru ore ne-am ocupat numai de acest meci, cu specialişti, nu aşa, cu oricine. Rezervele Stelei nu au valoare, fraţilor. Gică Hagi a jucat corect cu echipa lui, dar nu a jucat contra unei echipe sută la sută cu titulari. Nu îi poţi reproşa nimic că şi-a făcut echipa să câştige. Din punct de vedere moral, nu este normal", a completat Dragomir.

Finanţatorul FC Steaua, Gigi Becali, a fost condamnat la trei ani de închisoare în dosarul schimbului de terenuri cu MapN.

Citiți și:

CONDAMNAT. Gigi Becali va face trei ani de închisoare cu executare. S-a predat la IPJ Ilfov

George Becali: Cel mai mare regret al meu e că nu am rămas europarlamentar. Am fost fraier

Reacții la condamnarea lui George Becali

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri