Gheorghe Hagi, cel mai iubit român la Istanbul. „Regele” a schimbat istoria Galatei

Data publicării:
image 121758913595714900 1

Gheorghe Hagi a părăsit-o pe FC Barcelona în 1996 şi a acceptat provocarea venită de pe Malul Bosforului. Regele s-a acomodat repede pe Ali Sami Yen.

A avut alături colegi talentaţi şi valoroşi precum Gică Popescu, brazilianul Taffarel și o generaţie turcă de excepţie în frunte cu Hakan Şukur. Cu o astfel de echipă şi cu un antrenor precum Fatih Terim, Galatasaray a cunoscut succesul în Europa.

Gruparea Cim Bom şi-a asigurat un monopol al victoriilor pe plan intern, acolo unde a cucerit 4 titluri consecutive. Marea realizare a venit, însă, în Europa. Conduşi în teren de un Gică Hagi imperial, Galatasaray a câştigat pentru prima dată o finală europeană. La câteva luni distanţă de la cucerirea Cupei UEFA, în vitrina clubului a mai apărut un trofeu: Supercupa Europei.

După aceste realizări, Hagi a cules nenumărate laude. Antrenorul francez Luis Fernandez a fost impresionat de prestaţiile Regelui şi l-a asemănat cu vinul vechi.

Retragerea lui Hagi, din 2001, a însemnat şi o barieră spre marea performanţă la Galatasaray. Turcii nu au mai reuşit niciun rezultat notabil în cupele europene.

Conducerea lui Galata a făcut tot felul de experimente, ba chiar s-a gândit şi a reuşit să-l readucă pe Hagi. De data aceasta, ca antrenor. Din păcate, pe banca tehnică a fost mult mai greu decât pe teren. Singura reuşită a antrenorului Gheorghe Hagi a fost o Cupă a Turciei, câştigată chiar în faţa marii rivale Fenerbahce.

Totuşi, Regele a rămas în inimile suporterilor şi este unul dintre cei mai iubiţi străini care a evoluat vreodată la Galatasaray.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri