Gheorghe Hagi: Fotbalistul român nu este concentrat, trebuie să înveţe să joace colectiv

Data publicării:
hagi-mediafax

Foto: Mediafax

Băieţii cresc, dar încă au de lucrat. Sunt mulţumit de cum creşte Ţîru, Buzbuchi e un portar pentru noi, Tănase şi Mitriţă pot face diferenţa oricând. Un jucător valoros se poate descurca oriunde. Fotbalistul român trebuie să înveţe să joace colectiv, să fie mai determinat şi cu mult mai multă încredere”, a spus Gheorghe Hagi.

El a afirmat că jucătorii români sunt superficiali şi de aceea ei nu pot face faţă în meciurile cu miză, ei fiind folosiţi doar în meciurile mai uşoare.

El trebuie să înveţe să joace tehnico-tactic, să facă ambele faze şi atunci devii competitiv când eşti bun şi cu minge şi fără minge. În rest, jucătorul român nu are nimic de invidiat la cei de afară. E foarte greu, pentru că nu sunt concentraţi, au o lipsă importantă de concentrare, sunt superficiali. Altfel, devii un jucător anarhic şi joci doar în meciurile uşoare, pentru că adversarul te depăşeşte la viteza de gândire”, a completat antrenorul, potrivit Mediafax.

Gheorghe Hagi doreşte ca elevii săi să înţeleagă modul de gândire al echipei FC Barcelona, club pentru care a evoluat în perioada 1994-1996.

Eu vreau să îi învăţ la fel cum am fost eu învăţat la Barcelona, unde mi-au schimbat creierul, gândirea. Trebuie timp, dar nu pot dintr-odată, pentru că sunt doar de două luni cu ei”, a explicat Gheorghe Hagi.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri