Gică Popescu şi-a lansat oficial candidatura pentru şefia FRF şi a prezentat „echipa de start”

Data publicării:
199735 199735 captura popescu

Lui Gică Popescu i s-au alăturat Anghel Iordănescu, Gică Hagi, Bogdan Stelea, Adalbert Kassai, Dumitru Mihalache, Cristian Bivolaru, Paul Prodan şi Ilie Dumitrescu.

„Ministerul Educației trebuie să facă un sondaj în rândul copiilor, pentru a vedea ce sport vor să practice. Sunt convins că o pondere foarte mare va fi către fotbal. În acest sens, antrenorii și scouterii vor participa, împreună cu profesorii de sport, la orele de fotbal, astfel încât să avem o bază de selecție a jucătorilor cei mai talentați. Aș dori să mulțumesc într-un mod special echipei care a lucrat alături de mine la implementarea acestui proiect. Au fost săptămâni, luni, de o muncă extraordinară, pentru a pune la punct programul pe care vrem să-l implementăm”, a declarat Gică Popescu.

Apoi, „Baciul” s-a referit concret la strategia pe care o are pentru relansarea fotbalului românesc, plecând de la centrele de copii şi juniori.

Vor fi 42 de scouteri în ţară, câte unul pentru fiecare județ, care trebuie să cunoască toți copiii și juniorii din județul respectiv. Astfel, vom avea o imagine clară și reală a tuturor copiilor cu potențial al copiilor din țară. Pe fiecare regiune, chiar dacă nu va fi administrativ efectuată, vom crea câte un centru regional care va avea în subordine cinci județe. Fiecare centru regional va fi condus de un director tehnic regional. În fiecare centru vom alcătui câte o selecționată regională, la fiecare nivel de vârstă. Vom dori ca toți jucătorii cu potențial să fie selecționați, pe regiuni, în aceste selecționate regionale. Ele vor fi seva de unde își vor lua fotbaliști antrenorii echipelor naționale de juniori și tineret”, a mai spus Gică Popescu.

Miercuri, tot într-o conferinţă de presă transmisă în direct de Digi Sport 3, urmează să-şi lanseze oficial candidatura pentru şefia FRF şi Vasile Avram.

Funcţiile pe care le vor ocupa cei din echipa lui Gică Popescu

Anghel Iordănescu - director tehnic național; „Nea Puiu este deja în funcție, mă bucur enorm că îl vom găsi în martie în această funcție”, a declarat Gică Popescu.

Gică Hagi - se va ocupa de implementarea stategiei și viziunii la nivel național.

Bogdan Stelea - antrenor al echipei naționale U21, va fi membru al departamentului de dezvoltare.

Adalbert Kassai - secretar general al FRF.

Dumitru Mihalache - responsabil al departamentului de competiții și dezvoltare din cadrul FRF.

Crisitian Bivolaru - director de relații internaționale, strategii și dezvoltare.

Paul Prodan - director financiar (are vastă experiență în domeniul bancar).

Ilie Dumitrescu - șeful departamentului de strategii și programe.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri