Gimnaştii s-au întors de la Europene aducând în bagaje şapte medalii, dintre care una de aur

Data publicării:
belu

Antrenorul lotului feminin, Octavian Bellu, a declarat că rezultatele obţinute la Moscova reprezintă un bun început pentru un nou ciclu olimpic. 

"Am supravieţuit. A fost o competiţie foarte puternică şi interesantă, în care s-a demonstrat că obţinerea unei medalii de aur nu mai e doar apanajul Rusiei şi României. S-a văzut că pot face asta şi alte ţări. A fost un exemplu de maturitate pentru aceste sportive deşi s-au întâlnit doar cu o parte dintre adversarele de la Mondiale. Sunt lucruri bune şi mai puţin bune după această competiţie. Nu am întâlnit numai gimnaste de conjunctură. Singura problemă apărută, dacă eram mai mulţi poate obţineam rezultate şi mai bune. Ăsta poate fi un semnal pentru gimnastele mai tinere. Ne vom întoarce în sală, am văzut ce lipsuri avem. Este un început bun pentru un nou ciclu olimpic", a spus Bellu.

Larisa Iordache care a obţinut o medalie de aur şi trei de argint, a declarat: „La bârnă nu eram sigură că voi câştiga aurul, pentru că nu ştiam dacă voi reuşi să stau pe aparat până la final. Mă pregătesc pentru Mondiale, muncim pentru aur, asta ne motivează cel mai mult. La individual compus voiam să urc pe cea mai înaltă treaptă. Sunt mulţumită de cum a ieşit, dar putea fi şi mai bine. A fost o presiune mai mică".

Colega sa, Diana Bulimar, medaliată cu argint la bârnă şi cu bronz la sol, a spus la rândul său: "De la început ne-am propus să ne facem cât mai bine treaba şi cred că a ieşit destul de bine. Eu şi Larisa Iordache ne ştim foarte bine de foarte mulţi ani şi asta ne-a făcut să ne ajutăm reciproc. Voi munci mai mult pentru aur, deoarece îmi doresc mai mult şi sper să reuşesc asta".

Koczi vrea aurul la Mondiale

Singurul băiat care a urcat pe podium la Moscova, Flavius Koczi, medaliat cu argint la sărituri, îşi doreşte ca la Campionatele Mondiale să obţină o medalie de aur. "Ne dorim şi pe viitor rezultate bune. A fost primul concurs mare cu noul cod de punctaj. Sper ca la Mondiale să am un concurs mai bun şi să vin cu o medalie de aur".

Sportivii medaliaţi la Campionatele Europene de gimnastică de la Moscova vor fi premiaţi miercuri, la ora 15.00, de Ministerul Tineretului şi Sportului.

Delegaţia României a încheiat duminică participarea la CE individuale de la Moscova, cu şapte medalii: patru obţinute de Larisa Iordache (aur la bârnă, argint la individual-compus, sărituri şi sol), două ale Dianei Bulimar (argint la bârnă şi bronz la sol) şi una a lui Flavius Koczi (argint la sărituri).

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri